Taalplezier tijdens de Kinderboekenweek 2023 met De Schoolschrijver

Kinderboekenweek • Tijdens de Kinderboekenweek 2023 zorgen voor meer taalplezier in de klas? Boek nu al een maandprogramma met of zonder een live les van een Schoolschrijver!

De Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

De Kinderboekenweek is dit jaar van 4 t/m 15 oktober en het thema is Bij mij thuis. Een mooi thema, waarbij het gaat over wat een huis nou eigenlijk een thuis maakt en hoe anders het bij iedereen thuis is. Kinderboekenschrijver en Schoolschrijver Sanne Rooseboom zal het Kinderboekenweekgeschenk schrijven, Yvonne Jagtenberg het Prentenboek en kinderboekenschrijver en eveneens Schoolschrijver Iven Cudogham zal het themalied schrijven. Wil je nu al inspiratie voor in de klas rondom het thema ? Bekijk onze boekentips rondom het thema!

De leukste lessen tijdens de Kinderboekenweek?

Deze Kinderboekenweek is een mooie kans om het lezen en schrijven in de klas een impuls te geven, een boost. Met één van onze acht inspirerende lesprogramma’s voor groep 3 tot en met 8 zet je direct de lees- en schrijfmotor van je leerlingen aan en vergroot je de lees- en schrijfvaardigheid van je klas in mum van tijd. Bovendien krijg je als leerkracht zelf veel nieuwe ideeën voor inspirerende lesopdrachten.

Plan een inspirerend lesprogramma met live schrijver!

Als feestelijke finale is er de optie: een slotles met een live kinderboekenschrijver (Schoolschrijver) in de klas! Uiteraard kunnen de Schoolschrijvers niet overal tegelijk zijn, dus wil je een maandprogramma met live les, dan is snel bestellen aan te raden!

Maak van de Kinderboekenweek een KinderboekenMAAND met De Schoolschrijver

De acht maandprogramma’s van De Schoolschrijver bestaan uit 4-6 digibordlessen en worden gegeven door bekende kinderboekenschrijvers zoals Pieter Koolwijk, Enne Koens, Maren Stoffels of Janneke Schotveld. De lessen zorgen bij kinderen voor een grotere woordenschat, meer leesmotivatie en meer zelfvertrouwen bij lezen en schrijven.

Wat biedt een maandprogramma

 • 4-6 interactieve digibordlessen met hoofdrol kinderboekenschrijvers
 • Effectief, een ware boost voor je lees- en schrijfonderwijs
 • Een schat aan jeugdliteratuur in de lessen
 • Feestelijke optie: extra les door kinderboekenschrijver live in de klas
 • Makkelijk inpasbaar; keuze uit acht maandprogramma’s rond lezen en schrijven (passend bij elk thema)

Onze maandprogramma’s met kinderboekenschrijvers in de hoofdrol

Met een maandprogramma van De Schoolschrijver is succes verzekerd tijdens de Kinderboekenweek 2023! Maar met onze effectieve aanpak zal je merken dat ook na de Kinderboekenweek het schrijf- en leesplezier in de klas blijft. De lees- en schrijftechnieken die aan bod komen kun je naadloos toepassen in je eigen lessen. 

In het kort

 • Keuze uit 8 inspirerende maandprogramma’s, in te plannen tijdens de Kinderboekenweek
 • 4 lessen via digibord van 60 minuten voor groep 5-6 en 7-8
 • 6 lessen via digibord van 30 minuten voor groep 3-4
 • Hoofdrol voor kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers)
 • Inclusief werkbladen en handleiding
 • Inclusief boekenlijstjes en tips voor de leesconsulent
 • Optie: extra (5e of 7e) slotles met een live Schoolschrijver in de klas

Alle maandprogramma’s

De maandprogramma’s voor groep 3-4 waaruit je kan kiezen:

 • Op boekenreis!: kinderen worden nieuwsgierig naar boeken, en leren zelf hun eerste verhalen te maken
 • Zin in Verzinnen: kinderen leren hoe je samen verhalen verzint, personages tekent en alles opschrijft. Met aansprekende schrijf- en tekenopdrachten
 • Taalkabaal: kinderen leren hoe je kunt spelen met letters, woorden en klanken. Liedjes zingen, rijmpjes lezen, moppen vertellen en taalspelletjes spelen

De maandprogramma’s voor groep 5-8 waaruit je kan kiezen:

 • Leesgeheimen: kinderen komen in aanraking met verschillende soorten boeken. Zo ontdekken ze zelf wat hen aanspreekt
 • Schrijfgeheimen: kinderen gaan op zoek naar de ingrediënten die ze kunnen gebruiken om zelf een verhaal te schrijven
 • Dichtgeheimen: kinderen ontdekken zelf wat ze het leukst vinden en leren vol overgave te experimenteren met woorden
 • Echt waar?: kinderen maken kennis met boeken over bestaande mensen of feiten (non-fictie)
 • Van kop tot staart: kinderen leren een zelf bedacht verhaal schrijven, met een fantasievolle inhoud en een kloppende structuur

Hoe het werkt

Onze maandprogramma’s zijn het hele jaar schoolbreed inzetbaar voor groep 3 tot en met 8. In vier tot zes kant-en-klare digitale lessen, met een hoofdrol voor kinderboekenschrijvers, help je het lees- en schrijfplezier van je klas met sprongen vooruit. Extra feestelijk: de slotles (5e of 7e) van een maandprogramma kan als onvergetelijke finale worden verzorgd door een bekende kinderboekenschrijver (Schoolschrijver) live in de klas.

Je kiest een maandprogramma waar je tijdens de Kinderboekenweek in oktober mee aan de slag wil in de klas. Je vraagt het aan en we plannen het met je in. Uiteraard kunnen de Schoolschrijvers niet overal tegelijk zijn, dus wil je een maandprogramma met live les, dan is snel bestellen aan te raden!

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl