onsv verhaal de schoolschrijver op school

Ons verhaal

Al 12 jaar is onze missie: ieder kind taalsterk! Wij geloven dat plezier en zelfvertrouwen de basis vormen voor het lerend vermogen van kinderen. De Schoolschrijver jaagt het plezier aan in lezen en schrijven door de inzet van kinderboekenschrijvers en hun verbeeldingskracht. De Schoolschrijver prikkelt het verlangen bij kinderen om op zoek te gaan naar verhalen en eigen verhalen tot uitdrukking te brengen.

In het kort

  • Geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs
  • Kinderboekenschrijvers in de hoofdrol
  • Een schat aan jeugdliteratuur
  • Motivatie en zelfvertrouwen vergroten

Daarom De Schoolschrijver

Een kind dat woorden kan vinden om zichzelf uit te drukken kan beter meedoen in de samenleving. Kinderen die graag lezen, hebben een grotere taalvaardigheid. Het is daarom belangrijk dat leesmotivatie al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd wordt. De aanpak van De Schoolschrijver levert met haar bewezen effectieve lesprogramma’s een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van laaggeletterdheid in het volwassen leven.

ons verhaal meisje toont werkje

De leescrisis in Nederland

Nederland telt inmiddels 2,5 miljoen mensen die onvoldoende leesvaardig zijn om succesvol deel te nemen aan de maatschappij. Uit onderzoek blijkt dat 10 procent van de twaalfjarigen het risico loopt laaggeletterd te worden. Het gaat dus niet goed met lezen in Nederland: een derde van de kinderen en jongeren vindt lezen niet leuk. Leesplezier ligt aan de basis van taalontwikkeling en juist op dat aspect bungelt Nederland onderaan een internationale lijst van vijftig landen.

De ambitie van directeur-bestuurder Annemiek Neefjes

Voor de ontwikkeling van kinderen en voor hun kansen op een leven vol mogelijkheden is een goede taalvaardigheid onmisbaar. Daarom is leesplezier al vanaf jonge leeftijd zo ontzettend belangrijk.

In het tiende jaar van het bestaan van De Schoolschrijver vertelt oprichter en directeur-bestuurder Annemiek Neefjes over het ontstaan van de stichting. En ze kijkt – met ambitie – naar de volgende tien jaar.

Ik vind het ontzettend fijn dat de lessen vanuit Schoolschrijvers worden gegeven. De ene schrijver heeft deze boodschap, de ander heeft die boodschap, dat werkt heel goed bij de leerlingen.

Jessy, leerkracht De Springdonk in Susteren

Prijzen en nominaties voor De Schoolschrijver

2021 – Nominatie voor de internationale Joy of Reading Award

2018 – Nominatie als Nederlandse inzending voor de Astrid Lindgren Memorial Award

2016 – ABN AMRO MeesPierson Filantropie Award

2013 – De VvL-penning voor onze grote inzet voor het bevorderen van de leescultuur op scholen, van de Vereniging van Letterkundigen

2013 – Genomineerd voor de Gouden C, een prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor ‘een project dat je mee moet maken’

Veelgestelde vragen

Welke programma’s bieden jullie aan?

Bekijk hier onze lesprogramma´s.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl