Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Dit is De Schoolschrijver-maand

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver kunnen altijd doorgaan, ook binnen de maatregelen tegen Covid-19. In de klas of online.

Meer, beter, leuker lezen

Met een maandprogramma van De Schoolschrijver verbeter je in een paar lessen het lezen en schrijven van je klas en het taalplezier van je leerlingen. Bovendien krijg je als leerkracht zelf nieuwe ideeën voor inspirerende lesopdrachten. De digibordlessen en live lessen met bekende kinderboekenschrijvers zorgen voor een betere woordenschat, meer leesmotivatie en meer zelfvertrouwen bij lezen en schrijven. Vervang een paar stellessen door een maandprogramma en je kunt na een korte voorbereiding aan de slag. Doe een gratis proefles, maak een half uurtje live kennis met onze programma’s tijdens een online sneak preview of ga direct naar het bestelformulier.

Tip: via de subsidie van het Nationaal Programma Onderwijs mag je ook de maandprogramma’s van De Schoolschrijver schoolbreed inzetten om de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld voor de Nationale Voorleesdagen en of de Poëzieweek.

Dit gebeurt er in de klas

De basis van een maandprogramma zijn de digibordlessen van een half uur (groep 3-4) tot een uur (groep 5-6 en 7-8). De lesvideo’s en de interactieve opdrachten worden gebracht door bekende kinderboekenschrijvers als Jozua Douglas, Manon Sikkel, Bibi Dumon Tak, Maren Stoffels, Janneke Schotveld, Simon van der Geest en Lydia Rood. Deze Schoolschrijvers praten tegen de kinderen, geven ze adviezen en lezen voor uit hun favoriete boeken. Met hun inbreng gaat de leerkracht met de leerlingen aan de slag. De laatste les kan vakkundig worden verzorgd door een schrijver live voor de klas.

Prijsoverzicht

Schoolbreed en duurzaam effect op leesgedrag

Leerkrachten geven aan dat kinderen door De Schoolschrijver-maand direct meer zin hebben om te schrijven en meer belangstelling tonen voor boeken. Door het spelen met taal groeien hun woordenschat en hun technische vaardigheden, hun zelfvertrouwen en creativiteit. Leerkrachten en zelfs hele scholen lieten zich inspireren door De Schoolschrijver om hun taallessen en stellessen anders in te richten.

Je kunt een Maand boeken voor één klas, maar je kunt ook schoolbreed aan de slag. We adviseren dan één maandprogramma af te nemen dat wordt ingezet in versies voor de groepen 5 tot en met 8, en één maandprogramma voor groep 3-4.

Dit zijn de maandprogramma’s

Schrijfgeheimen Van kop tot staart

Leesgeheimen Echt waar?

Dichtgeheimen Zin in verzinnen (gr 3-4)

Taalkabaal (gr 3-4)

Op boekenreis! (gr 3-4)

Onze maandprogramma’s in het kort:
  • 4 lessen via digibord van 60 minuten voor groep 5-6 en 7-8
  • 6 lessen via digibord van 30 minuten voor groep 3-4
  • kan o.a. de stellessen vervangen; sluit aan bij taaldoelen
  • direct effect op motivatie en prestaties leerlingen
  • inclusief werkbladen en handleiding
  • inclusief boekenlijstjes en tips voor inzet van de leesconsulent
  • handvatten tot doorzetten effectieve aanpak na afloop
  • optie: extra slotles met een LIVE SCHOOLSCHRIJVER in de klas

De programma’s van De Schoolschrijver kunnen doorgaan binnen de maatregelen tegen Covid-19. De digibordlessen kunnen online worden ingezet, net als (in overleg) de live lessen van de schrijvers. 

Gratis proefles downloaden

Contact en meer informatie

Lees hier alles over de tarieven. Meer weten? Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren met onze schooladviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg. Of mail ons op interesse@deschoolschrijver.nl. Direct bestellen kan ook via: Bestel De Schoolschrijver-Maand!