Teamtraining ‘Ik zie, ik zie Poëzie’

Tijdens deze teamtraining gaan jullie als leerkracht en/of leesconsulent zelf aan de slag en krijgen jullie opdrachten en werkvormen rond actuele poëzie en dichtbundels.

In het kort

  • Teamtraining wordt gegeven door kinderboekenschrijver
  • Handvatten om te werken met poëzie
  • Leren spelen met taal in de klas
  • Creatieve proces van dichten leren kennen

Hoe kun je spelen met taal in de klas?

Dichter en Schoolschrijver Annemarie van den Brink geeft jullie handvatten en praktische tips om op verschillende manieren poëzie te verwerken in jullie taallessen en laat jullie ervaren hoe je kunt spelen met taal. Ook krijgen jullie kennis over het creatieve proces van rijmen en poëzie en leren jullie hoe je gedichten schrijven en lezen aan elkaar kunt koppelen. Na deze training beschikken jullie over voldoende inspiratie en concrete opdrachten om direct toe te passen in de klas.

Duur
Vanaf 1,5 uur

Planning
Starten in overleg

Vanafprijs
795 euro (excl. 21% BTW) voor een groep tot en met 30 personen

Wat levert de teamtraining op?

  • Kennis over opdrachten en werkvormen
  • Inzicht in poëzie en dichtbundels voor kinderen
  • Handvatten om poëzie te gebruiken in je taallessen
  • Opdrachten om in de klas mee aan de slag te gaan

Ben je eruit?

Bestel dan deze teamtraining of maak vrijblijvend een reservering.

Meer lezen?

Download onze brochure.

In onze brochure lees je alles over onze visie, onze methode en De Schoolschrijvers. Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Praktische informatie

Wil je deze teamtraining aanvragen als school of bibliotheek voor leerkrachten en/of leesconsulenten? Mail dan naar onderstaand e-mailadres.

Wil je een hele studiedag besteden aan dit onderwerp, dan stellen we graag een programma op maat samen. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen of hulp nodig?
Bel 020-8463069 of mail naar
interesse@deschoolschrijver.nl

Andere Academie trainingen

Teamtraining ‘Didactische verdieping’
Tijdens deze teamtraining leren jullie hoe lezen en schrijven elkaar versterken. Leerlingen begrijpen teksten beter als ze er actief mee aan de slag gaan.
Teamtraining ‘Lees- en schrijfmotivatie’
In deze teamtraining ervaren jullie aan de hand van praktijkvoorbeelden en inspirerende opdrachten dat schrijven en lezen dicht bij elkaar liggen.
Teamtraining ‘Verhalen schrijven en non-fictie’
In deze teamtraining ervaren jullie hoe je het schrijfproces bij kinderen heel natuurlijk op gang kunt brengen door de speelse inzet van bronnen.