steun ons als fonds afsluiting hjp

Steun ons als fonds

Uit onderzoek blijkt dat kinderen dankzij De Schoolschrijver meer leesplezier ervaren en dat hun leesmotivatie groeit. Ze doen lees- en schrijfvaardigheid op en krijgen meer (lees)zelfvertrouwen. Met de creatieve lesprogramma’s van De Schoolschrijver brengen bekende kinderboekenschrijvers fantasie en taalplezier terug in de klas.

In het kort

  • Draag bij aan taalontwikkeling
  • Bied kinderen meer kansen
  • Breng jeugdliteratuur dichter bij ieder kind in Nederland

Wat doet Stichting De Schoolschrijver?

De Schoolschrijver is ruim twaalf jaar geleden ontstaan vanuit de gedachte dat kinderen die zich goed kunnen uitdrukken meer kansen krijgen in het leven. Creativiteit en bewezen effectiviteit vormen het DNA van ons aanbod dat bestaat uit diverse lesprogramma’s – van incidenteel tot structureel – voor kinderen in het gehele basisonderwijs.

steun ons als fonds

Samenwerken?

Sluit uw missie aan bij De Schoolschrijver? Laten we dan samenwerken. Neem contact met ons op via info@deschoolschrijver.nl.

Fondsen die u voor gingen zijn onder andere: Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, VSBfonds, Madurodam Steunfonds en Stichting Zabawas.

Leesachterstand komt overal voor

Leesachterstand is zeker niet voorbehouden aan achterstandswijken, weet kinderboekenschrijver en Schoolschrijver Manon Sikkel uit ervaring. ‘Dat is een groot misverstand. De treurigste herinnering heb ik aan een school op het KNSM-eiland in Amsterdam. Een meisje vertelde dat ze thuis elke dag sushi at. Ik zei nog: lekker zeg! Maar het was omdat haar au pair elke dag sushi kocht bij de Albert Heijn. Haar moeder had nooit tijd om voor te lezen, zei het meisje, want ze moest op Facebook. Als je dat hoort, breekt toch je hart.’

De opdrachten vielen in de smaak, vooral de les van Selma Noort met spannende verhalen was een daverend succes. Vooral het feit dat je als leerkrachten de rode pen hebt laten liggen en niet op spelfouten hebt gelet, geeft de leerlingen meer durf! Ze leren dat ze fouten mogen maken en dat creatief schrijven moeilijk is, maar erg leuk.

Juf Maryse, Oranjedijkschool in Barcelona

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl