Maatwerk

Met een maatwerkprogramma van De Schoolschrijver kan je geheel naar eigen wens een programma voor jouw school samenstellen.

In het kort

 • Lezen en schrijven in de klas
 • Taalplezier en taalvaardigheid vergroten
 • Werken aan een rijke taalomgeving

Lesprogramma’s met kinderboekenschrijvers

Wij maken al 12 jaar lang van kinderen op basisscholen sterke lezers en verhalenschrijvers. De Schoolschrijver zet educatieve programma’s in met kinderboekenschrijvers – de zogeheten Schoolschrijvers. De schrijvers zijn door onze educatieve specialisten opgeleid in didactische vaardigheden en kunnen zelfstandig les geven. Ook bieden we digibordprogramma’s die door de leerkracht kunnen worden ingezet als ondersteuning van de eigen taal- en leeslessen. De grote kracht van De Schoolschrijver-programma’s is de aansprekende verbeelding en creativiteit.

Waarom Maatwerk?

Zelf kiezen:Korte of langere looptijd.
Op maat:Programma in samenspraak samenstellen.
Taalsterk:Extra aandacht voor taal met verlengde leertijd.
Schoolschrijver:Kinderboekenschrijver in de klas.

Kinderen worden sterke lezers

Een Schoolschrijver komt in de klas om het taalplezier van de leerlingen te vergroten. Binnen het maatwerkprogramma kan een Schoolschrijver worden geboekt voor programma’s met een korte of langere looptijd, onder schooltijd, naschools, in de weekenden of in de vakanties, afhankelijk van de vraag en het doel.

Dit leren de kinderen

 • Verhalen en gedichten maken
 • Jeugdliteratuur ontdekken
 • Weten welke boeken ze willen lezen
 • Samenwerken en eigen competenties stimuleren
 • Feedback geven en ontvangen

Voordelen voor de school

 • Interactieve digibordlessen
 • Inspirerende video’s met kinderboekenschrijvers
 • Lees- en schrijftips met unieke opdrachten
 • Weinig voorbereiding nodig

Programmavoorbeelden

De Schoolschrijver kan worden geboekt voor programma’s met een korte of langere looptijd, in de schoolweek, in de weekenden of in de vakanties. Het programma wordt voor uw school op maat samengesteld. Enkele voorbeelden:

Vakantieschool

Voor een school verzorgt De Schoolschrijver workshops met een schrijver, twee dagdelen per groep. Op een andere school geven de leerkrachten zelf in de herfstvakantie extra taallessen, en zetten hierbij het digitale programma in van De Schoolschrijver-maand.

Verlengde leertijd

Op Kindercampus Zuidas kwamen in voorjaar 2021 Schoolschrijvers Lydia Rood en Enne Koens gedurende 10 weken in de klas bij in totaal 9 groepen. Leerkrachten volgden daarnaast een De Schoolschrijver-Academie om inspiratie op te doen om hun taalonderwijs creatiever te maken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Neem contact op met één van onze adviseurs.

Ze zijn bereikbaar via 020-8463069 of via interesse@deschoolschrijver.nl.

De inhoud is erg aansprekend. De afwisseling is leuk: een filmpje, opdrachten op het digibord, opdrachten op papier. De vormgeving van het programma is ook erg leuk.’

Juf Marit Westra van de Tine Marcusschool

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl