Lesprogramma’s

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver zijn voor alle basisscholen die de lees- en schrijfvaardigheid van hun leerlingen willen vergroten.

In het kort

 • Geïntegreerd lezen, schrijven, spreken en luisteren
 • Kinderboekenschrijvers en jeugdliteratuur in de digibordlessen
 • Verhogen lees- en schrijfvaardigheid
 • Groep 3 tot en met 8
 • Duurzaam, bewezen effectief

Taalplezier op de basisschool

De Schoolschrijver biedt korte én structurele effectieve lesprogramma’s rond geïntegreerd, lezen, schrijven, spreken en luisteren aan. Passend bij elk onderwijsvraagstuk op het gebied van taal in het basisonderwijs.

Tijdens al onze digitale lesprogramma’s brengen bekende kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) zoals Simon van der Geest, Maren Stoffels en Sanne Rooseboom via digibordlessen het enthousiasme voor lezen en schrijven over op de leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Dat doen ze door kinderen zelf te laten ontdekken welke boeken ze leuk vinden en ze hun eigen verhalen te laten schrijven.

Zo verbeteren we samen duurzaam het lezen, schrijven en taalplezier in de klas en werken we aan onze belangrijke missie: ieder kind taalsterk. Zie hieronder de diverse mogelijkheden in structurele en korte lesprogramma’s.

Leerlijn Lezen en Schrijven

Vanaf schooljaar 2021-2022 bieden we de doorlopende leesmethodiek de Leerlijn Lezen en Schrijven aan. De Leerlijn is dé complete leesmethodiek voor begrijpend en voortgezet technisch lezen in het basisonderwijs, voor groep 3-8. De Leerlijn is de eerste methodiek waarin lezen, schrijven, spreken en luisteren in samenhang wordt aangeboden. Met een belangrijke rol als inspirator en gids in de digibordlessen voor hedendaagse kinderboekenschrijvers zoals Enne Koens, Bibi Dumon Tak, Maren Stoffels, Janneke Schotveld en Simon van der Geest. Lees- en schrijfplezier staat centraal.

Maandprogramma’s

Met een van de korte 9 maandprogramma’s van De Schoolschrijver verbeter je in een paar lessen het lezen, schrijven en taalplezier en de taalvaardigheid van je leerlingen. Bovendien krijg je als leerkracht zelf nieuwe ideeën voor inspirerende lesopdrachten. Er zijn maandprogramma’s voor groep 3-4 en 5-8.

Maatwerk

Bij Maatwerk komt een Schoolschrijver in de klas om het taalplezier en daarmee de lees- en schrijfvaardigheid van de leerlingen sterk te vergroten. Binnen het maatwerkprogramma kan een Schoolschrijver worden geboekt voor programma’s met een korte of langere looptijd, onder schooltijd, naschools, in de weekenden of in de vakanties, afhankelijk van de vraag en het doel.

Het Halfjaarprogramma

Het Halfjaarprogramma is speciaal ontwikkeld voor basisscholen met een hoog percentage leerlingen met een taal- en/of leesachterstand. Het is een intensief interventietraject voor scholen die echt een omslag willen maken en daar met ons en met samenwerkingspartners (zoals bibliotheken) in willen investeren.

De Schoolschrijver heeft iets wat wij niet hebben: zijn kunstenaarschap. Hij laat kinderen zien hoe je kunt spelen met taal en dat dit spelen óók leren is. Hij laat zien dat je enorm van boeken kan genieten. En dat schrijven echt een vak is.’

Richard van Kalderen, schooldirecteur Amsterdam

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Vul je gegevens in, dan sturen we je zo snel mogelijk een bericht terug.  Hulp nodig bij het kiezen?

  Neem contact op met één van onze adviseurs.

  Ze zijn bereikbaar via 020-8463069 of via interesse@deschoolschrijver.nl.

  Veelgestelde vragen

  Welk programma is het beste voor mijn situatie?

  We adviseren je graag, neem hier contact met ons op.

  Voor welke groepen zijn er programma’s?

  Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

  Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

  Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

  Wat zijn de kosten?

  Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

  Bezoek een gratis sneak preview

  Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

  Doe een gratis proefles!

  Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

  Altijd op de hoogte

  Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

  Heb je vragen?

  Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl