Lesprogramma’s

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver zijn voor alle basisscholen die de lees- en schrijfvaardigheid van hun leerlingen willen vergroten.

In het kort

  • Geïntegreerd lezen, schrijven, spreken en luisteren
  • Kinderboekenschrijvers en jeugdliteratuur in de digibordlessen
  • Verhogen lees- en schrijfvaardigheid
  • Groep 3 tot en met 8
  • Duurzaam, bewezen effectief

Taalplezier op de basisschool

De Schoolschrijver biedt korte én structurele effectieve lesprogramma’s rond geïntegreerd, lezen, schrijven, spreken en luisteren aan. Passend bij elk onderwijsvraagstuk op het gebied van taal in het basisonderwijs.

Tijdens al onze digitale lesprogramma’s brengen bekende kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) zoals Simon van der Geest, Maren Stoffels en Sanne Rooseboom via digibordlessen het enthousiasme voor lezen en schrijven over op de leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Dat doen ze door kinderen zelf te laten ontdekken welke boeken ze leuk vinden en ze hun eigen verhalen te laten schrijven.

Zo verbeteren we samen duurzaam het lezen, schrijven en taalplezier in de klas en werken we aan onze belangrijke missie: ieder kind taalsterk. Zie hieronder de diverse mogelijkheden in structurele en korte lesprogramma’s.

Leerlijn Lezen en Schrijven

Vanaf schooljaar 2021-2022 bieden we de doorlopende lees- en taalmethode de Leerlijn Lezen en Schrijven aan. De Leerlijn is dé complete methode voor voortgezet technisch lezen en begrijpend lezen, in samenhang met taal (schrijven, spreken, luisteren, woordenschat en taalbeschouwing)* voor groep 3-8.

Met een belangrijke rol als inspirator en gids in de digibordlessen voor hedendaagse kinderboekenschrijvers zoals Enne Koens, Bibi Dumon Tak, Maren Stoffels, Janneke Schotveld en Simon van der Geest. Lees- en schrijfplezier staat centraal.

* exclusief grammatica en spelling

Maandprogramma’s

Met een van de korte 9 maandprogramma’s van De Schoolschrijver verbeter je in een paar lessen het lezen, schrijven en taalplezier en de taalvaardigheid van je leerlingen. Bovendien krijg je als leerkracht zelf nieuwe ideeën voor inspirerende lesopdrachten. Er zijn maandprogramma’s voor groep 3-4 en 5-8.

Het Halfjaarprogramma

Het Halfjaarprogramma is speciaal ontwikkeld voor basisscholen met een hoog percentage leerlingen met een taal- en/of leesachterstand. Het is een intensief interventietraject voor scholen die echt een omslag willen maken en daar met ons en met samenwerkingspartners (zoals bibliotheken) in willen investeren.

Door de opdrachten zijn de kinderen heel gemotiveerd om met schrijven aan de slag te gaan, en daardoor ben ik ook gemotiveerder om dat soort lessen te gaan maken voor de kinderen.

Samantha van der Aar, leerkracht basisschool ’t Prisma in Rijswijk

Hulp nodig bij het kiezen?

Neem contact op met één van onze adviseurs.

Ze zijn bereikbaar via 020-8463069 of via interesse@deschoolschrijver.nl.

Veelgestelde vragen

Welk programma is het beste voor mijn situatie?

We adviseren je graag, neem hier contact met ons op.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl