Lesprogramma’s

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver zijn voor alle basisscholen die de lees- en schrijfvaardigheid van hun leerlingen willen vergroten.

In het kort

 • Schrijvers in de hoofdrol
 • Verhogen lees- en schrijfvaardigheid
 • Groep 3 tot en met 8
 • Diverse lesprogramma’s

Taalplezier op de basisschool

Tijdens onze lesprogramma’s brengen ervaren kinderboekenschrijvers digitaal en/of live in de klas het enthousiasme voor lezen en schrijven over op de leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Dat doen ze door kinderen zelf te laten ontdekken welke boeken ze leuk vinden en ze hun eigen verhalen te laten schrijven. Zo verbeteren we samen het lezen, schrijven en taalplezier in de klas en werken we aan onze belangrijke missie: ieder kind taalsterk.

Leerlijn Lezen en Schrijven

Vanaf schooljaar 2022-2023 bieden we de methodiek de Leerlijn Lezen en Schrijven aan (voorheen Jaarlijn). De Leerlijn is hét alternatief voor begrijpend lezen en voortgezet technisch lezen, met de leukste kinderboekenschrijvers in de hoofdrol. Met de Leerlijn geef je het hele jaar aandacht aan lezen, schrijven, taalplezier en taalvaardigheid. Schoolbreed inzetbaar voor groep 3 tot en met 8.

Maandprogramma’s

Met een van de 8 maandprogramma’s van De Schoolschrijver verbeter je in een paar lessen het lezen, schrijven en taalplezier en de taalvaardigheid van je leerlingen. Bovendien krijg je als leerkracht zelf nieuwe ideeën voor inspirerende lesopdrachten. Er zijn maandprogramma’s voor groep 3-4 en 5-8.

Maatwerk

Bij Maatwerk komt een Schoolschrijver in de klas om het taalplezier en daarmee de lees- en schrijfvaardigheid van de leerlingen sterk te vergroten. Binnen het maatwerkprogramma kan een Schoolschrijver worden geboekt voor programma’s met een korte of langere looptijd, onder schooltijd, naschools, in de weekenden of in de vakanties, afhankelijk van de vraag en het doel.

Het Halfjaarprogramma

Het Halfjaarprogramma is speciaal ontwikkeld voor basisscholen met een hoog percentage leerlingen met een taal- en/of leesachterstand. Het is een intensief interventietraject voor scholen die echt een omslag willen maken en daar met ons en met samenwerkingspartners (zoals bibliotheken) in willen investeren.

Het programma is eigenlijk heel duidelijk, je pakt het digibord en je kan aan de slag. Het is heel fijn dat de schrijvers ons als leerkrachten ook heel laagdrempelig meenemen in hoe je tot schrijven komt, dan denk je: hee dat kunnen de kinderen ook, dat is leuk.

Mirjam, leerkracht De Kleine Wereld in Groningen

Vragen?

We bellen je graag terug!

Laat je telefoonnummer achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.  Hulp nodig bij het kiezen?

  Neem contact op met één van onze adviseurs.

  Ze zijn bereikbaar via 020-8463069 of via interesse@deschoolschrijver.nl.

  Veelgestelde vragen

  Welk programma is het beste voor mijn situatie?

  We adviseren je graag, neem hier contact met ons op.

  Voor welke groepen zijn er programma’s?

  Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

  Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

  Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

  Wat zijn de kosten?

  Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

  Bezoek een gratis sneak preview

  Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten wordt je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

  Doe een gratis proefles!

  Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

  Altijd op de hoogte

  Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken

  Heb je vragen?

  Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl