steun ons als bedrijf leerling steekt vinger op

Steun ons als bedrijf

Voor ieder kind geldt dat goed taalbegrip en een goede expressie voorwaarden zijn voor een betere persoonlijke ontplooiing, het bouwen van relaties, zelfvertrouwen en weerbaarheid, met als gevolg betere kansen op school en in de maatschappij: een betere toekomst.

In het kort

  • Draag bij aan taalontwikkeling
  • Bied kinderen meer kansen
  • Breng jeugdliteratuur dichter bij ieder kind in Nederland

Wat doet Stichting De Schoolschrijver?

De Schoolschrijver is ruim twaalf jaar geleden ontstaan vanuit de gedachte dat kinderen die zich goed kunnen uitdrukken meer kansen krijgen in het leven. Creativiteit en bewezen effectiviteit vormen het DNA van ons aanbod dat bestaat uit diverse lesprogramma’s – van incidenteel tot structureel – voor kinderen in het basisonderwijs. In alle programma’s staan bekende kinderboekenschrijvers, onze Schoolschrijvers, centraal.

steun ons als bedrijf presentatie annemiek neefjes

Een landelijke organisatie

Stichting De Schoolschrijver is in 2010 door journalist, schrijfster en moeder van twee dochters Annemiek Neefjes opgericht met de ambitie om, gefaseerd, uit te groeien tot een organisatie van landelijke betekenis.

Als landelijke organisatie vervult De Schoolschrijver inmiddels al jaren een voorbeeldfunctie voor het creatief letterenaanbod in het primair onderwijs in Nederland. We worden erkend als organisatie die succesvol is in het optimaal motiveren van kinderen in taal, lezen en schrijven.

Investeer in leerlingen en hun toekomst

Met een investering in De Schoolschrijver laat u uw maatschappelijke betrokkenheid zien en onderstreept u het belang van goede taalvaardigheid voor de jeugd en de toekomst van Nederland. Natuurlijk denken we ook graag met u mee op welke manier De Schoolschrijver kan bijdragen aan het behalen van uw maatschappelijke doelen.

De maximaal aftrekbare donatie is 100.000 euro of de helft van de nettowinst. Voor een bedrijf bestaat er geen minimale donatie.

steun ons als particulier leerlingen op rij

Betekenisvol taalonderwijs betekent voor mij onder meer dat al onze kinderen, vanaf groep 1, kennismaken met creatief functioneel schrijven, gekoppeld aan literatuur. Ieder kind zou kennis moeten kunnen maken met schrijvers, illustratoren en dichters. Met De Schoolschrijver Maand zetten wij hierin de eerste stap. Alle kinderen uit de groepen 6 krijgen tips en tops van schrijvers via digitale lessen en gaan in gesprek met een live-kinderboekenschrijver!

Hanneke Venema, IB-er en kwaliteitscoördinator van OBS Meander in Groningen

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl