Academie

Tijdens een Academie-teamtraining leer je zelf inspirerende lessen geven waar kinderen sterke lezers en schrijvers van worden. Je maakt kennis met actuele kinderboeken en leert hoe je kinderen enthousiast maakt voor lezen en creatief schrijven.

In het kort

 • Ontwikkel jezelf in het geven van lees- en schrijflessen
 • Krijg tips van een ervaren Schoolschrijver die zelf veel voor de klas staat
 • Voor leerkrachten, leesconsulenten en pabostudenten

Dit kun je na een Academie-teamtraining

Tijdens alle teamtrainingen werk je in een kleine groep met een ervaren Schoolschrijver. De Schoolschrijver is didactisch getraind en heeft leservaring op de basisschool. Na de training beschik je over voldoende inspiratie, kennis van kinderboeken en concrete opdrachten om zelf geïntegreerde lees- en schrijflessen te geven aan kinderen van groep 3 tot en met 8. Bij trainingen voor leesconsulenten wordt specifiek ingegaan op hun rol op school, en op de interactie met de leerkracht.

Taalplezier en taalvaardigheid vergroten in de klas

Onze aanpak integreert lees- en schrijfonderwijs, een beproefde werkwijze die bewezen effect heeft op onder andere het vergroten van het leesplezier, de schrijfvaardigheid en de woordenschat. Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom. Tijdens deze geïntegreerde lessen hebben leerlingen vaak zoveel plezier dat ze vooruitgaan in hun schrijf- en leesvaardigheid zonder dat ze doorhebben dat ze aan het leren zijn.

Les van een Schoolschrijver

De Academie-teamtrainingen worden gegeven door ervaren Schoolschrijvers die zelf veel voor de klas staan. Tijdens alle trainingen ga je zelf aan de slag met schrijven, krijg je opdrachten en werkvormen rond actuele jeugdboeken, en is er ruimte voor het bespreken van praktijkvoorbeelden. Na de training beschik je over voldoende inspiratie en concrete opdrachten om direct zelf geïntegreerde lees- en schrijflessen te geven in jouw klas.

Alle trainingen

Training ‘Werken aan lees- en schrijfmotivatie’
In deze training ervaar je aan de hand van praktijkvoorbeelden en inspirerende opdrachten dat schrijven en lezen dicht bij elkaar liggen.
Training ‘Verhalen schrijven’
In deze training ervaar je hoe het schrijfproces bij kinderen heel natuurlijk op gang kunt brengen door de speelse inzet van bronnen.
Training ‘Ik zie, ik zie Poëzie’
Tijdens deze training ga je als leerkracht en/of leesconsulent zelf aan de slag en krijg je opdrachten en werkvormen rond actuele poëzie en dichtbundels.
Training ‘Creatief schrijven voor nieuwkomers’
In deze training ga je aan de slag met werkvormen die hun effect hebben bewezen in de praktijk van het nieuwkomersonderwijs.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Vul je gegevens in, dan sturen we je zo snel mogelijk een bericht terug.  Hulp nodig bij het kiezen?

  Neem contact op met één van onze adviseurs.

  Ze zijn bereikbaar via 020-8463069 of via interesse@deschoolschrijver.nl.

  Veelgestelde vragen

  Welke programma’s heeft De Schoolschrijver

  Klik hier voor ons aanbod.

  Voor welke groepen zijn er programma’s

  Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8.

  Is De Schoolschrijver ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs

  Jazeker, wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl

  Bezoek een gratis sneak preview

  Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

  Doe een gratis proefles!

  Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

  Altijd op de hoogte

  Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

  Heb je vragen?

  Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl