Pabo’s

Met onze trainingen kunnen pabo’s studenten met meer plezier laten lezen, nieuwsgieriger maken naar jeugdboeken en gevoel krijgen bij (het lesgeven in) creatief schrijven.

In het kort

  • Inspiratie voor pabostudenten
  • Trainingen wordt gegeven door kinderboekenschrijver
  • Leer kinderen meer taalplezier ervaren
  • Concrete lees- en schrijfopdrachten

Lees- en schrijfplezier voor toekomstige leerlingen

Er wordt steeds minder gelezen. Al op de basisschool, vanaf groep 6, daalt het leesplezier van kinderen. Het helpt niet als hun juffen en meesters zelf weinig lol beleven aan lezen en verhalen schrijven. Leerkrachten zijn rolmodellen voor kinderen en daarom is het belangrijk dat zij ook op het gebied van lezen en creatief schrijven het goede voorbeeld geven.

Over de docenten

De pabostudenten leren hoe ze liefde voor lezen en schrijven kunnen overbrengen op kinderen. De training wordt gegeven door een Schoolschrijver die zelf veel voor de klas staat. Deze kinderboekenschrijver deelt praktijkvoorbeelden en concrete opdrachten met de studenten, die zij meteen in hun stageklas kunnen gebruiken.

Studenten enthousiast maken voor taal

De trainingen hebben een ander thema maar gaan allemaal over lesgeven rondom lezen en creatief schrijven voor groep 3 tot en met 8. Studenten ervaren hoe het is om zelf te schrijven, zelfs als je (denkt dat je) geen fantasie hebt, welke jeugdliteratuur ze aanspreekt en hoe je kinderen enthousiast maakt voor taal.

We zien wel dat de leerlingen gerichter naar boeken zoeken. ‘Ik hou van avonturenboeken’. Door de lessen van De Schoolschrijver worden de leerlingen zich bewust van welke boeken ze leuk en minder leuk vinden, maar ze leren ook om boeken een kans te geven en om niet meteen op te geven tijdens het lezen.

Sandra de Jong-Eilers, leerkracht CBS Prins Willem Alexander in Berkel en Rodenrijs

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl