Bibliotheken

Kinderen in het basisonderwijs intrinsiek motiveren om met meer plezier te lezen, hun eigen leesvoorkeur te ontwikkelen en eigen verhalen te schrijven, dat doe je met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver

In het kort

  • Sterke lees- en schrijfvaardigheid
  • Groep 3 tot en met 8
  • Hoofdrol kinderboekenschrijvers
  • Hedendaagse kinderliteratuur
  • Samenwerking school

Beter lees- en schrijfonderwijs

De Schoolschrijver biedt krachtige lesprogramma’s rond lezen en schrijven voor scholen (groep 3 tot en met 8) die hun leerlingen willen helpen sterke lezers en schrijvers te worden. In onze (digitale) lesprogramma’s dragen kinderboekenschrijvers hun liefde voor taal over op de leerlingen en leerkrachten en behandelen ze uitgebreid hedendaagse kinderliteratuur.

Als leesconsulent van een bibliotheek of culturele bemiddelaar vind je op deze website alle informatie die je nodig hebt om leerkrachten te informeren en te enthousiasmeren over de lesprogramma’s van De Schoolschrijver en een mooie samenwerking op te zetten. De lesprogramma’s zijn uitermate geschikt voor korte schoolthema’s zoals de Kinderboekenweek, maar kunnen ook structureel worden ingezet zoals onze Leerlijn Lezen en Schrijven voor een duurzaam leereffect.

Academie-trainingen

Wil je als leesconsulent ook graag leren hoe het lees- en schrijfonderwijs op jouw basisschool beter kan? Daarvoor bieden wij diverse inspirerende teamtrainingen aan: van ‘Ik zie, ik zie Poëzie’ tot ‘Werken aan lees- en schrijfmotivatie’. De trainingen worden verzorgd door een ervaren Schoolschrijver: een kinderboekenschrijver met didactische training en leservaring op de basisschool.

Hoe ondersteun je de leerkracht?

Gaat jouw school met een lesprogramma aan de slag? Download dan de speciale hand-out voor leesconsulenten met tips hoe je de leerkrachten kan ondersteunen.

Of wil je advies krijgen over hoe je scholen het beste kan informeren en enthousiasmeren en of tips rondom financiering? Neem dan contact op met onze adviseur Bibliotheken en Basisonderwijs: Rosan Limburg.

Ben je op zoek naar informatie voor jullie eigen brochure, sociale media of nieuwsbrief? In onze mediakit vind je logo’s, flyers en ander handig materiaal van onze lesprogramma’s.

bibliotheken helpen met lezen

Hè? Is het nou al afgelopen? Waarom maar drie keer?

leerling Talentenklas

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten wordt je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl