samenwerkingen aan tafel in de bieb

Partners

In tien jaar heeft De Schoolschrijver een waardevolle positie verworven te midden van andere letteren-, culturele en maatschappelijke organisaties, en tal van partnerschappen en samenwerkingsverbanden gesloten. Een aantal voorbeelden van onze samenwerkingsverbanden lichten we hieronder uit.

In het kort

  • Betrokken bij tal van initiatieven
  • Samen de leescrisis bestrijden
  • Opgenomen in BIS
  • Expertisepunt Basisvaardigheden

Leesoffensief

Het Leesoffensief is begin 2020 door het ministerie van OCW in het leven geroepen op advies van de Raad voor Cultuur en de Onderwijsraad, met als doel de leescrisis in Nederland te bestrijden. De Schoolschrijver werd opgenomen in de culturele BIS als onderdeel van de maatschappelijke opdracht het leesplezier en de leesvaardigheid van kinderen in Nederland te vergroten. De Schoolschrijver is op diverse manieren bij het Leesoffensief betrokken en deelt haar expertise als bewezen effectieve lettereneducatie.

samenwerkingen jongen met boeken bieb

Stichting Lezen / de Bibliotheek op school (dBos)

dBos is actief in 44 procent van het basisonderwijs, en daarom een belangrijke partner in lettereneducatie voor kinderen en ook voor De Schoolschrijver. Zo verzorgde In 2020 en 2021 De Schoolschrijver maandelijks op verzoek van dBos een speciale online introductiecursus voor leesconsulenten, aangeboden binnen Bibliotheek Campus, het online scholingsplatform van de bibliotheken. Deze werden gefinancierd door de Koninklijke Bibliotheek.

Koninklijke Bibliotheek (KB)

In maart 2021 werd de online voorleesserie Huisarrest gelanceerd door De Schoolschrijver en de KB: een tiendelig vervolgverhaal over tien kinderen in quarantaine. De afleveringen werden door tien Schoolschrijvers geschreven, voorgelezen en door henzelf thuis gefilmd. De Schoolschrijver bedacht de serie, produceerde de afleveringen en voorzag ze van een boekentip uit het assortiment van de online Jeugdbibliotheek. Inmiddels is de serie al 150.000 keer bekeken.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Verhalenvijver is een combinatie van een De Schoolschrijver-maandprogramma (Leesgeheimen) met een serie bibliotheeklessen op locatie (Schatgraven), georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het programma is bestemd voor Amsterdamse basisscholen.

Kennisnetwerken

De Schoolschrijver is uitgenodigd deel te hebben in het Expertisepunt Basisvaardigheden, een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en Movisie, dat kennisuitwisseling stimuleert tussen partijen die zich bezighouden met de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. Het Expertisepunt adviseert de adviesraad van Tel Mee met Taal, een initiatief van de ministeries van BZK, OCW, SZW en VWS. Annemiek Neefjes maakt als directeur van De Schoolschrijver deel uit van deze adviesraad.

De Leescoalitie

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband van organisaties die landelijk een taak te vervullen hebben op het gebied van lezen en schrijven, en die zich daar ook samen voor willen inzetten. Hoe krijgen we zoveel mogelijk mensen aan het lezen en voorlezen? De Schoolschrijver ondertekende in 2020 het manifest van de Leescoalitie, met een oproep aan het ministerie van OCW.

Hè? Is het nou al afgelopen? Waarom maar drie keer?

leerling Talentenklas

Veelgestelde vragen

Welke programma’s bieden jullie aan?

Klik hier voor ons aanbod.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl