Overzicht Boekentips

Op deze pagina vind je onze gratis boekentips. Wil je graag meer doen met (voor)lezen in de klas? Dan zijn onze boekentips handig want alle boekentips zijn verwant aan schoolthema’s of onze lesprogramma’s voor basisscholen.

In het kort

  • Gratis boekentips
  • Handig rondom thema’s als de Kinderboekenweek
  • Speciaal voor leerkrachten van de basisschool
  • De Schoolschrijver-aanpak

Kinderen inspireren voor lezen en schrijven

Als experts in effectief en creatief taalonderwijs weten wij heel goed hoe je kinderen moet laten warmlopen voor lezen en schrijven. Op deze pagina vind je onze gratis boekentips voor groep 3 tot en met 8 om kinderen in de klas maar ook thuis te stimuleren. Al deze tips zijn verwant aan schoolthema’s of onze lesprogramma’s voor basisscholen en geven daarmee een goede impressie van onze succesvolle aanpak.

12 boekentips voor de Kinderboekenweek 2023

De Kinderboekweek start op 4 oktober en duurt tot 15 oktober. Dit jaar is het thema Bij mij thuis. Ga jij de kinderen uit je klas voorlezen? Of laat je ze zelf een boek kiezen uit onze boekentips. We hebben een uitgebreide selectie gemaakt.

12 boekentips voor Valentijnsdag 2023

Op 14 februari was het de dag van de liefde. Een mooi onderwerp waarover vele kinderboeken zijn geschreven. Nog opzoek naar een boek voor in de klas? Hieronder onze tips!

10 boekentips voor de Poëzieweek 2023

Van 26 januari tot 1 februari was de Poëzieweek met als thema vriendschap. We hebben een mooi lijstje samengesteld om inspiratie te geven.

Schoenentips! Sinterklaasboeken als schoencadeautje

Als kinderen hun schoen zetten voor Sinterklaas willen ze natuurlijk leuke cadeautjes. Speciaal daarvoor hebben we deze leuke boekentips om als schoencadeautje te geven! Of op pakjesavond!

Boekentips voor de Kinderboekenweek 2022

Duik met deze Gi-Ga-Groene boeken in de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek van 2022!

De opdrachten vielen in de smaak, vooral de les van Selma Noort met spannende verhalen was een daverend succes. Vooral het feit dat je als leerkrachten de rode pen hebt laten liggen en niet op spelfouten hebt gelet, geeft de leerlingen meer durf! Ze leren dat ze fouten mogen maken en dat creatief schrijven moeilijk is, maar erg leuk.

Juf Maryse, Oranjedijkschool in Barcelona

Veelgestelde vragen

Welk programma is het beste voor mijn situatie?

We adviseren je graag, neem hier contact met ons op.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl