Ervaringen

Lees hier wat leerkrachten, leescoördinatoren, leesconsulenten én kinderen van onze lesprogramma’s vinden.

Meer kinderen

In 2021 werden 61% meer kinderen in aanraking gebracht met de rijkdom van taal en literatuur.

Meer scholen

Creativiteit en literatuur werden met onze lesprogramma’s op 50% meer scholen ingezet.

Meer eigen inkomsten

Steeds meer scholen weten ons te vinden en onze eigen inkomsten zijn met 50% gestegen.

Waarom De Schoolschrijver werkt

De programma’s van De Schoolschrijver helpen leerkrachten om kinderen op de basisschool taalvaardig en taalsterk te maken, en ze te laten ervaren wat leesplezier is. In schooljaar 2021 bereikten we maar liefst 190.000 kinderen en 5.700 leerkrachten. Lees hier de enthousiaste reacties.

De inhoud is erg aansprekend. De vormgeving van het programma is ook erg leuk.’

Juf Marit Westra van de Tine Marcusschool

Waardering
Over het geheel genomen beoordelen leerkrachten de maandprogramma’s met een 8,1 (zowel in 2021 als in 2020). De hoogste waardering is voor het maandprogramma Zin in verzinnen: 8,6.

De Academie-trainingen werden in 2021 beoordeeld met een gemiddelde 8,2.

Ik denk dat elke school er wel iets aan zou kunnen hebben. Ik heb het zelf gebruikt als vervanging van sommige taallessen, omdat ik de lessen van De Schoolschrijver veel betekenisvoller vind dan de gewone taallessen. Door het programma zijn de kinderen veel meer gaan schrijven, ook thuis.

Saskia Scholle van ’t Bovenland

Ik ben enthousiast over de combinatie tussen het lezen en het schrijven, dat het geïntegreerd is.

Wilske, leerkracht De Wegwijzer

Het leesplezier is het allerbelangrijkste, en dat zien wij groeien tijdens een maandprogramma van De Schoolschrijver.

Stanley Geukens, adjunct en leerkracht van de Huizingaschool

De leerlingen en leerkrachten van de groepen 7 en 8 vonden de lessen van De Schoolschrijver ontzettend leuk om te doen; de opzet biedt structuur en daagt uit. Er zijn echt goede, spannende en ontroerende verhalen uitgeschreven. Heel gaaf om te lezen!

Leerkracht Naomi Smits, RKBS Drie Koningen

Nominatie Joy of Reading Award 2021

De Joy of Reading Award is een belangrijke internationale prijs voor organisaties die op succesvolle en innovatieve manieren leesplezier uitdragen en daarmee het lezen onder kinderen structureel bevorderen. De jury sprak lof uit uit over de manier waarop De Schoolschrijver schrijvers en ouders inzet bij haar programma’s, en over haar langetermijnvisie om leesplezier duurzaam te versterken.

De resultaten

De Schoolschrijver biedt al 14 jaar lees- en schrijfprogramma’s voor het basisonderwijs, met de inzet van de allerbeste kinderboekenschrijvers. We krijgen hoge waarderingscijfers, een 8 of hoger, en enthousiaste reacties zoals je hier kunt lezen van deelnemende leerkrachten, van ouders, leesconsulenten en van de kinderen zelf.  We laten daarnaast ook regelmatig onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de effecten van onze programma’s. Daarover lees je hier meer.

De lessen zijn goed en makkelijk uitvoerbaar en de handleiding erbij was goed te volgen. Het kostte ook niet heel veel extra tijd om de lessen uit te voeren en de schrijfopdracht wat zo fijn en klein opgebouwd dat zelfs de leerling met de grootste taalachterstand meteen aan de slag ging en kon.

Willeke Pieters, leerkracht Suringarschool

De kinderen vinden het geweldig! Echt heel leuk. Het is anders dan de andere lessen.

Sandra de Jong-Eilers, leerkracht CBS Prins Willem Alexander

Ik vind het heel mooi als kinderen een opbouw in een verhaal kunnen aanbrengen.

Jessy, leerkracht De Springdonk

Ook enthousiast?

Of wil je in contact komen met andere scholen die een programma hebben gedaan?
Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren of mail naar interesse@deschoolschrijver.nl.

Meer weten over De Schoolschrijver?

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl