Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Gratis proefles van De Schoolschrijver-maand

Alle kinderen in je klas aan het lezen en schrijven krijgen en hun prestaties vooruit helpen in slechts een paar lessen? Dat kan met De Schoolschrijver!  Onze digitale lesprogramma’s met daarin kinderboekenschrijvers, maken van leerlingen betere, enthousiastere lezers én verhalenschrijvers.

Vraag hieronder een korte proefles aan

Actiever schrijven én beter lezen in één les

Met De Schoolschrijver lessen vergroot je hun woordenschat, hun zelfvertrouwen en creativiteit bij het formuleren van hun eigen verhalen. Geïnspireerd door de verhalen en tips van De Schoolschrijver, leren ze hoe ze iets zelf kunnen bedenken en opschrijven. Deze aanpak van geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs heeft bewezen positief effect op de schoolresultaten. Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom!

Leestips en ideeën voor leukere lessen

Bovendien zorgen alle boekentips en voorleesfragmenten in iedere De Schoolschrijver-maand voor meer zin in (voor)lezen en ideeën voor goede kinderboeken. Dat geeft een structurele verbetering van het leesklimaat op school. Veel leerkrachten geven aan dat ze hun eigen stel-lessen vervangen door De Schoolschrijver-lessen, en dat ze ook na afloop hun eigen lees- en schrijfonderwijs opfrissen met ideeën van de kinderboekenschrijvers.

Zo krijg je een proefles

Vul je gegevens in en ontvang direct een bericht in je e-mail met toegang tot de verkorte digitale proefles van Schrijfgeheimen (voor groep 5-6, en ook bruikbaar voor 7-8). Je kunt van tevoren de les in enkele minuten zelf bekijken, of hem in de klas in ca. 35 minuten uitproberen (bijvoorbeeld door een les stellen te vervangen). Je kunt de les direct gebruiken, zonder uitgebreide voorbereiding.

Voor verder advies of informatie mail je onze adviseurs Marianne of Rosan: interesse@deschoolschrijver.nl.

Doe een gratis proefles