Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Gratis proefles van De Schoolschrijver-maand

Alle kinderen in je klas aan het lezen en schrijven krijgen en hun prestaties vooruit helpen in slechts een paar lessen? Dat kan met De Schoolschrijver!  Probeer hier onze drie gratis proeflessen. Iedere les is een verkorte versie van onze digitale lesprogramma’s. Bekende kinderboekenschrijvers helpen jou en de kinderen op weg met een lesvideo plus een handleiding. Installeren, doorkijken en je kunt meteen beginnen.

Kies hier je proefles

Stuur je aanvraag in en je krijgt direct een e-mail met een wachtwoord en een beveiligde link naar de digitale proefles mét de handleiding erbij. Je kunt de les in enkele minuten zelf bekijken voor een indruk. En je kunt hem natuurlijk meteen proberen met je klas, in ca. 30 minuten. Voorbereiding is nauwelijks nodig, en je kunt er bijvoorbeeld een les stellen mee vervangen of mee opfrissen.

Heb je meer informatie nodig, bezoek dan een van onze populaire gratis online sneak previews voor leerkrachten of leesconsulenten of mail onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl

Groep 3-4: 30 minuten lol met letters schrijven en tekenen! Schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden geven een voorproefje uit hun programma Zin in Verzinnen.

Doe een gratis proefles groep 3-4

Groep 5-6: hoe begin je nu met een verhaal? Mirjam Oldenhave (van ‘Mees Kees’) helpt de leerlingen op weg. Proefles van ca. 30 minuten uit maandprogramma Van kop tot staart.

Doe een gratis proefles groep 5-6

Groep 7-8 : kinderboekenschrijver Manon Sikkel is gek op avonturen en geeft o.a. de spannendste boekentips. Proefles van ca. 30 minuten uit het programma Leesgeheimen

Doe een gratis proefles groep 7-8

De effecten van De Schoolschrijver-maand: schrijven én graag lezen

Met De Schoolschrijver lessen vergroot je hun woordenschat, hun zelfvertrouwen en creativiteit bij het bedenken en schrijven van hun eigen verhalen. Geïnspireerd door de verhalen en tips van steeds een andere kinderboekenschrijver ga je direct aan de gang. De vele boekentips en voorleesfragmenten in iedere De Schoolschrijver-maand zorgen voor meer zin in (voor)lezen en ideeën voor goede kinderboeken. Deze aanpak van geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs heeft bewezen positief effect op de schoolresultaten. Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom!

Voor verder advies of informatie mail je onze adviseurs Marianne of Rosan: interesse@deschoolschrijver.nl.