Gratis proeflessen groep 3-8

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les waarin je gaat lezen én schrijven met een bekende kinderboekenschrijver (Schoolschrijver)? Dan heeft De Schoolschrijver hier een gratis proefles voor je, inclusief een video en een handleiding.

Interactieve en vrolijke les van max. 30 minuten

In elke proefles helpt een andere Schoolschrijver jou en de kinderen op weg met tips en oefeningen. Alle proeflessen zijn fragmenten uit onze succesvolle en populaire maandprogramma’s – dus ben je hierna enthousiast, dan kun je voor de hele Schoolschrijver-maand gaan, een van de negen, passend bij elk schoolthema zoals de Kinderboekenweek.

Zo krijg je snel een gratis proefles

Je kunt kiezen uit drie proeflessen. Klik hieronder je keuze aan, vul je gegevens in en je krijgt automatisch een e-mail met een wachtwoord en een beveiligde link naar je gratis les. Downloaden, de video even doorkijken en je kunt meteen beginnen.

Overzicht proeflessen

Groep 3-4: 30 minuten lol met letters schrijven en tekenen! Schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden geven een voorproefje uit het maandprogramma Zin in verzinnen. Voor wie nét begint met lezen.

Groep 5-6: Hoe begin je nu met het schrijven van een verhaal? Mirjam Oldenhave helpt de leerlingen op weg. Proefles van 30 minuten uit het maandprogramma Van kop tot staart.

Groep 7-8: Wat moet ik nou weer lezen?? Kinderboekenschrijver Manon Sikkel is gek op avonturen en geeft kinderen o.a. de spannendste boekentips. Proefles van 30 minuten uit het maandprogramma Leesgeheimen.

Gratis Probeerweken Leerlijn Lezen en Schrijven: 10 gratis probeerlessen

De Leerlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver is dé complete leesmethodiek voor begrijpend- en voortgezet technisch lezen in het basisonderwijs, voor groep 3-8. De Leerlijn is de eerste methodiek waarin lezen en schrijven in samenhang wordt aangeboden. Met een belangrijke rol als inspirator en gids voor hedendaagse kinderboekenschrijvers zoals Enne Koens, Bibi Dumon Tak en Simon van der Geest. Lees- en schrijfplezier staat centraal.

Ervaar zelf hoe snel het leesplezier wordt aangewakkerd en de leesvaardigheid verbetert bij de leerlingen met de Leerlijn. Vraag de Probeerweken aan. Je krijgt maar liefst 4 weken de tijd om de 10 lessen uit te proberen. De gratis probeerlessen bestaan uit ‘voorleeslessen’, ‘lees-het-zelflessen’ en ‘lees-en-schrijflessen’. Weinig tijd? Overleg met ons schoolteam welke lessen passen en krijg toch direct een goed beeld van onze aanpak!

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Vul je gegevens in, dan sturen we je zo snel mogelijk een bericht terug.    Hulp nodig bij het kiezen?

    Neem contact op met één van onze adviseurs.

    Ze zijn bereikbaar via 020-8463069 of via interesse@deschoolschrijver.nl.