Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Gratis proefles van De Schoolschrijver

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les waarin je gaat lezen én schrijven met een bekende kinderboekenschrijver? Wil je je klas enthousiast aan het werk krijgen én vooruit helpen? Dan heeft De Schoolschrijver hier een gratis proefles voor je, inclusief een video en een handleiding. In elke proefles helpt een andere kinderboekenschrijver jou en de kinderen op weg met tips en oefeningen. Alle proeflessen zijn fragmenten uit onze succesvolle en populaire maandprogramma’s – dus ben je hierna enthousiast, dan kun je voor de hele Schoolschrijver-maand gaan.

Goed voor een interactieve en vrolijke les van max. 30 minuten.

Zo krijg je snel een gratis proefles

Je kunt kiezen uit drie proeflessen. Klik hieronder je keuze aan, vul je mailadres in en je krijgt automatisch een e-mail met een wachtwoord en een beveiligde link naar je gratis les. Downloaden, de video even doorkijken en je kunt meteen beginnen.

Overzicht gratis proeflesssen

Groep 3-4: 30 minuten lol met letters schrijven en tekenen! Schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden geven een voorproefje uit hun programma Zin in Verzinnen. Voor wie nét begint met lezen.

Doe een gratis proefles groep 3-4

Groep 5-6: hoe begin je nu met het schrijven van een verhaal? Mirjam Oldenhave (de schrijfster van ‘Mees Kees’) helpt de leerlingen op weg. Proefles van ca. 30 minuten uit maandprogramma Van kop tot staart.

Doe een gratis proefles groep 5-6

Groep 7-8 : Wat moet ik nou weer lezen?? kinderboekenschrijver Manon Sikkel is gek op avonturen en geeft kinderen o.a. de spannendste boekentips. Proefles van ca. 30 minuten uit het programma Leesgeheimen

Doe een gratis proefles groep 7-8

Mocht je meer willen weten over onze maandprogramma’s, bezoek dan een van onze populaire gratis online sneak previews voor leerkrachten of leesconsulenten, of mail onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl

De effecten van De Schoolschrijver-maandprogramma’s

Met De Schoolschrijver lessen vergroot je de woordenschat, het zelfvertrouwen en de creativiteit van je leerlingen bij het bedenken en schrijven van hun eigen verhalen. De vele boekentips en voorleesfragmenten zorgen voor meer zin in (voor)lezen en ideeën voor goede kinderboeken. Deze aanpak van geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs heeft bewezen positief effect op de schoolresultaten. Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom!