Steun ons als particulier

Taal is dé sleutel voor een betere toekomst voor kinderen. Kinderen in het basisonderwijs die met plezier lezen en schrijven worden beter in taal, kunnen zich daardoor beter persoonlijk ontplooien en krijgen mooiere kansen in het leven. Uw bijdrage aan De Schoolschrijver maakt het verschil voor hun toekomst.

In het kort

  • Toekomst kinderen onder druk
  • De Schoolschrijver-aanpak
  • Effectief lees- en schrijfonderwijs
  • Hoofdrol kinderboekenschrijvers
  • Hedendaagse jeugdliteratuur

Help mee aan een taalsterke toekomst

Uit recent onderzoek onder 50 landen wereldwijd blijkt dat Nederland helemaal onderaan bungelt als het gaat om leesplezier en een goede leesvaardigheid onder kinderen. Hun toekomstkansen staan hiermee onder druk.

Met de effectieve creatieve De Schoolschrijver-aanpak worden leerlingen op de basisschool sterke lezers en schrijvers. De lesprogramma’s zijn ontwikkeld met geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs als uitgangspunt en geven direct resultaat. En er is een mooie hoofdrol voor de leukste kinderboekenschrijvers, de Schoolschrijvers, in de lesprogramma’s. Zij brengen hun enthousiasme voor taal over op de leerlingen en laten kinderen kennis maken met een schat aan hedendaagse jeugdliteratuur.

maandprogramma taalkabaal lachende kinderen

Warm hart voor de toekomst van het kind

Uw bijdrage biedt kinderen in het basisonderwijs een taalrijke toekomst: het avontuur van het verhaal, de magie van de kinderboekenschrijver, de levenslange herinnering aan dat lievelingsboek en aan het voorlezen. U geeft iets door dat van grote waarde is in ieder mensenleven.

Ook uw bijdrage hebben we hard nodig, juist nu. De kinderen hebben er direct profijt van. En als gever geniet u een aantal fiscale voordelen.

Het De Schoolschrijver-effect

Met onze aanpak daagt De Schoolschrijver kinderen uit om van jongs af aan creatief, nieuwsgierig en onderzoekend in het leven te staan, vaardigheden die helpen om sterk te staan in een snel veranderende en complexe samenleving. Dankzij De Schoolschrijver groeit een stijgend percentage Nederlandse kinderen op tot burgers die dankzij hun taalvaardigheid en creativiteit volwaardig kunnen participeren in onze 21ste-eeuwse maatschappij.

leesinspiratie en schrijfinspiratie schoolschrijver met leerlingen
steun ons als bedrijf leerling met schrijfonderwerp

Fiscale voordelen particulieren

Uw gift is aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Uw minimale jaarlijkse donatie aan goede doelen is 60 euro (of 1 procent van uw belastbaar inkomen) en maximaal 10 procent van uw belastbaar inkomen.

Tip: met een periodieke gift, een schenking over een periode van vijf jaar in gelijke delen, maakt u optimaal gebruik van de fiscale voordelen. Het bedrag dat u schenkt is in dat geval zonder plafond fiscaal aftrekbaar.

Er wordt geen schenkbelasting geheven over giften die De Schoolschrijver ontvangt, dus uw gift kan volledig voor ons ideële doel worden ingezet.

Heel veel kinderen waren heel trots op zichzelf, De Schoolschrijver-maand heeft ze de handvatten gegeven zodat ze trots op hun werk kunnen zijn. Het schrijven en schrijfplezier heeft echt een boost gekregen, dat is nu echt meer geworden. Als leerlingen nu iets voor zichzelf kunnen doen, kiezen ze vaker om een verhaal te schrijven.

Meester Frits, Montessorischool in Oegstgeest

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl