maandprogrammas wat gebeurt er in de klas

Lees- en schrijftips

Op deze pagina vind je diverse gratis lees- en schrijftips om kinderen in de klas maar ook thuis te inspireren om (meer) te gaan lezen en schrijven. Alle tips zijn voorbeelden van of verwant met onze lesprogramma’s voor basisscholen.

In het kort

  • Gratis lees- en schrijfopdrachten
  • Voorleesserie Huisarrest
  • Boekengids
  • Proeflessen groep 3 tot en met 8
  • De Schoolschrijver-aanpak

Kinderen inspireren voor lezen en schrijven

Als experts in effectief en creatief taalonderwijs weten wij heel goed hoe je kinderen moet laten warmlopen voor lezen en schrijven. Op deze pagina vind je diverse gratis inspirerende lees- en schrijfopdrachten voor groep 3 tot en met 8 om kinderen in de klas maar ook thuis te stimuleren. Van proeflessen, boekengidsen, 19 lees- en schrijfopdrachten van Schoolschrijvers (kinderboekenschrijvers) tot en met 11 afleveringen van de populaire voorleesserie Huisarrest. Al deze tips zijn voorbeelden van of verwant met onze lesprogramma’s voor basisscholen en geven daarmee een goede impressie van onze succesvolle aanpak.

Proeflessen lezen en schrijven gr. 3-8

Alle kinderen in je klas met plezier aan het lezen en schrijven krijgen en hun leerprestaties vooruit helpen in slechts een paar lessen? Dat kan nu met De Schoolschrijver! Ervaar het ook zelf, probeer onze gratis proeflessen voor groep 3-8. Iedere proefles is een verkorte versie (max. 30 minuten) van onze korte (boost) digitale lesprogramma’s. Of doe de gratis Probeerweken (demo) van de complete en geïntegreerde leesmethodiek de Leerlijn Lezen en Schrijven met 10 gratis lessen (voor)lezen en schrijven.

19 gratis lees- en schrijfopdrachten

Hoe krijg je kinderen in het basisonderwijs gemotiveerd aan de slag met lezen en schrijven, en hoe vergroot je hun lees- en schrijfvaardigheid? Daarvoor hebben ervaren Schoolschrijvers (kinderboekenschrijvers) 19 creatieve lees- en schrijfopdrachten gemaakt om thuis of in de klas te doen. De lees- en schrijfopdrachten zijn zelfstandig uit te voeren, en goed voor 10 tot 15 minuten schrijf- en leesplezier per dag.

HUISARREST_VISUAL

Voorleesserie Huisarrest

Maak kennis met Huisarrest, onze elfdelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie is geschreven en voorgelezen door bekende kinderboekenschrijvers zoals Maren Stoffels, Anna van Praag, Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Sanne Rooseboom en Abdelkader Benali. Alle schrijvers filmden hun voorleessessie vanuit hun eigen huis. De serie is inmiddels meer dan 150.000 keer bekeken.

Gratis boekengids

In dit populaire boekengidsje vind je 14 favoriete boeken van onze Schoolschrijvers, die ze ook vaak gebruiken in hun lessen. Schoolschrijvers zijn kinderboekenschrijvers die weten wat kinderen op de basisschool graag lezen. Schoolschrijvers hebben een hoofdrol in onze lesprogramma’s.

Overzicht boekentips

Op deze pagina vind je onze gratis boekentips. Wil je graag meer doen met (voor)lezen in de klas? Dan zijn onze boekentips handig want alle boekentips zijn verwant aan schoolthema’s of onze lesprogramma’s voor basisscholen.

Overzicht leesbingo’s

Op deze pagina vind je onze leesbingo’s om de kinderen in de klas maar ook thuis te inspireren om (meer) te gaan lezen.

Nieuw! Leesmeter

Meer lees(kilo)meters maken met de gratis Leesmeter van De Schoolschrijver, gegarandeerd leesplezier!

We zien wel dat de leerlingen gerichter naar boeken zoeken. ‘Ik hou van avonturenboeken’. Door de lessen van De Schoolschrijver worden de leerlingen zich bewust van welke boeken ze leuk en minder leuk vinden, maar ze leren ook om boeken een kans te geven en om niet meteen op te geven tijdens het lezen.

Sandra de Jong-Eilers, leerkracht CBS Prins Willem Alexander in Berkel en Rodenrijs

Veelgestelde vragen

Welk programma is het beste voor mijn situatie?

We adviseren je graag, neem hier contact met ons op.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl