maandprogrammas kinderen tonen boeken

Onze aanpak

De Schoolschrijver biedt motiverende duurzame lesprogramma’s en trainingen rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen sterke en vaardige lezers en schrijvers te worden.

In het kort

  • Geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs
  • Kinderboekenschrijvers als rolmodellen
  • Een schat aan jeugdliteratuur
  • Lees- en schrijfvaardigheid vergroten
  • Duurzaam, bewezen effectief

Wat gebeurt er in de klas?

De Schoolschrijver biedt korte én structurele effectieve lesprogramma’s rond geïntegreerd, lezen, schrijven, spreken en luisteren aan. Passend bij elk onderwijsvraagstuk op het gebied van taal in het basisonderwijs.

Als rode draad brengen – tijdens al onze digitale lesprogramma’s – professionele kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) zoals Enne Koens, Simon van der Geest en Sanne Rooseboom via de digibordlessen het enthousiasme voor lezen en schrijven over op de leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Dat doen ze door ze voor te lezen, ze zelf te laten ontdekken welke boeken ze leuk vinden en ze hun eigen verhalen te laten schrijven. Zo vergroten we met onze korte én duurzame lesprogramma’s de leesmotivatie, de woordenschat en het taalplezier in de klas en worden kinderen vaardige en gemotiveerde lezers en schrijvers.

basisscholen leerlingen in de klas

Wat is de rol van de schrijver?

De Schoolschrijvers richten zich tot de klas via lesvideo’s en animaties in de lesprogramma’s, die plaatsvinden via het digibord. Ze zijn echte rolmodellen voor de leerkracht en de kinderen en de allerbeste aanjagers van lees- en schrijfplezier. De kinderen maken de opdrachten onder regie van de leerkracht.

Als feestelijke optie is het mogelijk een extra les met een ervaren en kundige Schoolschrijver in de klas erbij te boeken.

Wat is het resultaat?

Onze aanpak is bewezen effectief. Onderzoek laat zien dat kinderen door de lessen vooruit gaan in lees- en schrijfvaardigheid, woordenschat en kennis van jeugdliteratuur. De positieve ervaringen met taal en verhalen geven (lees)zelfvertrouwen en vergroten hun motivatie om door te gaan met lezen en schrijven.

vacature onderwijskundige

Mooie lessen waar kinderen echt iets van leren voor de rest van hun leven. Ze krijgen liefde voor boeken, verhalen en het geschreven woord. Het niveau is aanpasbaar. De inhoud sluit goed aan. Ze kunnen het verhaal zo lang en uitdagend maken als ze willen. Compleet pakket. Van de inleiding tot de afsluiting van een verhaal. Ieder kind doet een succeservaring met het schrijven van verhalen op. Door de uitgebreide input heeft ieder kind een beeld wat hij/zij gaat schrijven.

Jason Hamilton, leerkracht Wilhelminaschool Gouda

Veelgestelde vragen

Welke programma’s bieden jullie aan?

Bekijk hier onze lesprogramma´s.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl