Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Van Kop tot staart – lesprogramma groep 5-8
Lees en schrijf een compleet verhaal

Bij het lesprogramma Van Kop tot staart leren kinderen in vier lessen een zelf bedacht verhaal te schrijven, met een fantasievolle inhoud en een kloppende structuur. Gaandeweg leren ze ook allerlei nieuwe schrijvers én leuke kinderboeken kennen.

Doe nu een gratis proefles in de klas, maak een half uurtje live kennis met onze programma’s tijdens een online sneak preview met een Schoolschrijver of ga direct naar het bestelformulier.

De vier interactieve digibordlessen van een De Schoolschrijver-maandprogramma bevatten persoonlijke en inspirerende video’s met schrijvers die voorlezen en die aan de klas persoonlijke schrijftips en unieke schrijfopdrachten geven. De kinderen gaan met de leerkracht en met werkbladen aan de slag en ontwikkelen spelenderwijs hun lees- en schrijfvaardigheden. De boekentips geven inspiratie om na de les verder te lezen.

Opbouw van de lessen

Les 1: Hoe bedenk je een nieuw verhaal? En een beginzin die de lezer meteen het verhaal in trekt?
Les 2: Hoe zorg je dat de lezer steeds verder wil lezen? Hoe hou je het spannend?
Les 3: Hoe bedenk je een spetterend einde dat de lezer niet verwacht?
Les 4: Hoe maak je je verhaal nog beter? De gouden tips.
(Deze vierde les kun je vervangen door een live-schrijver in je klas.)

Voor groep 5-6

Met kinderboekenschrijvers Mirjam Oldenhave, Fiona Rempt en Pieter Koolwijk

Voor groep 7-8

Laat je inspireren door schrijvers Simon van der Geest, Sanne Rooseboom en Anna van Praag

Prijsoverzicht

De kinderen zijn bewuster gaan schrijven. Ieder kind heeft wel iets anders opgepikt van het programma. Het ene kind zal minder en ‘toen en toen’ schrijven, een ander kind zal meer diepgang in een verhaal brengen. (Leerkracht St. Franciscusschool, Wolvega)

Bestel De Schoolschrijver-maand!

Contact en meer informatie

Lees hier alles over de tarieven. Meer weten? Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren met onze schooladviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg. Of mail ons op interesse@deschoolschrijver.nl. Direct bestellen kan ook via: Bestel De Schoolschrijver-Maand!