Lezen en schrijven bevorderen in groep 3-4

Vraag een gratis proefles aan:

Eén van de belangrijkste aspecten van het bevorderen van lezen en schrijven op de basisschool is het vergroten van taalplezier. Door het spelen met taal tijdens de lesprogramma’s van De Schoolschrijver werken leerlingen aan hun woordenschat en taalvaardigheden, hun zelfvertrouwen en creativiteit.

De leukste lessen voor basisscholen

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver zijn voor alle basisscholen die de lees- en schrijfvaardigheid van hun leerlingen willen vergroten. Met een maandprogramma van De Schoolschrijver verbeter je in een paar taallessen het lezen en schrijven van je klas en het taalplezier van je leerlingen. 

Gemotiveerde lezers en schrijvers groep 3-8

De leerlingen krijgen de ruimte hun eigen verhalen te vertellen, ze leren schrijven van een andere kant bekijken dan iets waar ze regels voor moeten stampen – een middel waarmee ze zich kunnen uitdrukken. Ze mogen hun eigen verhalen en personages verzinnen, vertellen over wat ze zelf meemaken en leren de boeken en verhalen kennen die aansluiten bij hun interesses en bij wie ze zijn! Het is vervolgens voor de leerlingen (en de leerkrachten) een grote verrassing hoe enthousiast lezen en schrijven ze maakt.

Kinderboekenauteur in de klas

Tijdens onze maandprogramma’s spelen kinderboekenschrijvers de hoofdrol: onze Schoolschrijvers. Via het digibord en live in de klas brengen zij hun enthousiasme over op de kinderen. Ze nemen de leerlingen mee in de wereld van boeken, personages en spanningsbogen. Hoe schrijf je een verhaal? Waar moet een goed personage aan voldoen? Hoe vertel je een grap? Ze leren kinderboeken kennen, welke schrijvers ze leuk en niet leuk vinden en gaan aan de slag met zelf verhalen maken en personages verzinnen. In de Leerlijn Lezen en Schrijven nemen de schrijvers de leerlingen mee in de thema’s waar zij enthousiast over zijn. Zij geven tips voor schrijven, boekentips en inspirerende informatie over de thema’s.

Onze lesprogramma’s

Met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver maak je kinderen op de basisschool taalvaardig en taalsterk, en laat je ze ervaren wat leesplezier is:

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl