Gedichtenketting

Inspiratie • Ga aan de slag met onze gedichtenketting en werk aan de basisvaardigheden taal met poëzie in de klas!

Werken aan basisvaardigheden: meer poëzie in de klas

Het is belangrijk om poëzie structureel te verankeren in je taalonderwijs. Door te werken met poëzie kun je de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren van je leerlingen versterken. Kinderen leren door poëzie op een andere manier te kijken naar taal, het stimuleert hun creativiteit en door gedichten te schrijven leren ze bovendien hun gedachten en gevoelens te verwoorden.

Op alle momenten in het jaar zijn onze aanvullende lessen in poëzie met Taalkabaal (gr. 3-4) en Dichtgeheimen (gr. 5-8) goed inzetbaar als je schoolbreed wilt werken aan gemotiveerde lezers en schrijvers. Daarbij bieden we de mogelijkheid om het lesprogramma af te sluiten met een les van een dichter (Schoolschrijver) live in de klas. Lees hier meer.

Gedichtenketting

Het is belangrijk dat kinderen werken aan de basisvaardigheden taal en dat kan goed door meer met poëzie en schrijven te werken in de klas. Download nu onze gratis gedichtenketting oefening (downloadknop onder de afbeelding, scroll naar beneden) en ga ermee aan de slag! Veel taalplezier!

Tip: Geef ook eens een les vaardig lezen en schrijven met één van onze gratis proeflessen voor groep 3-4, 5-6 en 7-8. Goed voor 30 minuten lees- en schrijfplezier. De gratis proeflessen vind je hier.