Deze lesmethode wakkert het leesplezier bij kinderen aan: ‘Nu vragen ze na het voorlezen of ze het boek mogen lenen’

Nieuws• De Schoolschrijver: ‘We willen laten zien dat leesonderwijs leuker kan.’

Weer plezier in het lezen

‘Dankzij de lesmethode van De Schoolschrijver krijgen leerlingen weer plezier in lezen.’ Aldus een mooi artikel vandaag in Het Parool. Het Parool schrijft: ‘De leesvaardigheid van Nederlandse leerlingen holt achteruit. Een op de drie kinderen begrijpt niet wat er in een tekst staat. Dankzij de lesmethode de Leerlijn Lezen en Schrijven (red.) van De Schoolschrijver kregen leerlingen van basisschool De Vier Windstreken in Noord weer plezier in lezen.’ De Schoolschrijver benadrukt: ‘We willen laten zien dat leesonderwijs leuker kan.’

Bron: Parool, 29 januari 2024, geschreven door Marloes de Moor. Beeld: Jakob van Vliet.

Leuker leesonderwijs: de Leerlijn Lezen en Schrijven

Op zoek naar een nieuwe lees- en taalmethode? De Leerlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver is dé complete methode voor voortgezet technisch lezen en begrijpend lezen, in samenhang met taal (schrijven, spreken, luisteren, woordenschat en taalbeschouwing)* voor groep 3-8. De Leerlijn is de eerste methodiek waarin lezen en schrijven in samenhang wordt aangeboden. Met een belangrijke rol voor kinderboekenschrijvers en hedendaagse jeugdliteratuur als gids en motivator in de digibordlessen; schrijvers zoals Enne Koens, Bibi Dumon Tak, Iven Cudogham en Simon van der Geest.

Alle lesactiviteiten sluiten aan bij brede kennisthema’s; bieden de mogelijkheid tot integratie met wereldoriëntatie; er is een groot en divers aanbod van kant-en-klare rijke teksten (fictie en non-fictie); en deze teksten worden meerdere malen gelezen en verdiept volgens de close reading-aanpak.

Ben je benieuwd naar het lesmateriaal van de Leerlijn en wil je een aantal lessen zelf uitproberen? Schrijf je dan in voor de gratis Probeerweken. Je krijgt vier weken lang gratis toegang tot tien lessen uit de Leerlijn om zelf uit te proberen in de klas. De Probeerweken bevatten naast ‘Voorleeslessen’ ook ‘Lees-het-zelflessen’ en ‘Lees-en-schrijflessen’. Ervaar zelf hoe snel het (voor)leesplezier wordt aangewakkerd en de leesvaardigheid verbetert bij de leerlingen met de complete Leerlijn Lezen en Schrijven voor groep 3-8. Wil je eerst meer informatie lees dan hier meer of schrijf je in voor een gratis sneak preview.

* exclusief grammatica en spelling

‘Je moet maar durven: één effectieve leesmethode die al het oude lesmateriaal overbodig maakt’, aldus Aleid Truijens in de Volkskrant

Leerlijn Lezen en Schrijven

Doe de gratis Probeerweken, bepaal zelf je startmoment!