Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Zin in verzinnen

De programma’s van De Schoolschrijver kunnen altijd doorgaan, ook binnen de maatregelen tegen Covid-19. Kunnen de digibordlessen niet in de klas gegeven worden, dan kan dat online. Dit geldt ook voor de live lessen van Schoolschrijvers. 

Speciaal voor groep 3-4

Schrijf en teken jouw verhaal

Verhalen verzinnen is voor kinderen het allerleukste om te doen. Kinderboekenschrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden – bekend van o.a. Knikkeruil en Bob Popcorn – vinden dat ook! Grappige, gekke en leuke dingen bedenken en daarvan een boek maken, dat kunnen zij als geen ander. In dit maandprogramma laten ze zien hoe ze  samen verhalen verzinnen, tekenen en opschrijven. Het tweetal onthult hoe iets kleins als een maiskorrel kan uitgroeien tot een serie boeken over het grappige figuurtje Bob Popcorn. Voor kinderen is het magisch om van zo dichtbij te zien hoe je op papier tevoorschijn kunt toveren wat je verzint in je hoofd. Met de aansprekende schrijf- en tekenopdrachten van Maranke en Martijn gaan de leerlingen natuurlijk ook zelf verhalen bedenken en opschrijven of tekenen.

Dit maandprogramma stimuleert kinderen in groep 3-4 om verhalen te maken en te lezen. Het sluit optimaal aan bij hun belevingswereld en zorgt voor gemotiveerde lezers en verhalenvertellers. Hun motivatie en plezier is een belangrijke basis voor een goede lees- en schrijfvaardigheid.

Basispakket
 • voor 5 klassen: € 500 (€ 100 per klas):
 • 6 interactieve lessen van 30 minuten
 • voor groep 3-4
 • met werkbladen en handleidingen
 • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen
Pluspakket
 • voor 5 klassen: € 1095 (€ 219 per klas):
 • les 7 door LIVE SCHOOLSCHRIJVER in de klas
 • 6 interactieve lessen van 30 minuten
 • voor groep 3-4
 • met werkbladen en handleidingen
 • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen

Wil je De Schoolschrijver-maand in meer/minder dan 5 klassen inzetten? Dat kan! Klik hier voor het prijsoverzicht.

‘Omdat Maranke steeds een stukje uit het boek las werden kinderen enthousiast en nieuwgierig naar het boek. Het wordt dagelijks door leerlingen van mijn bureau gepakt om een stukje te lezen. (…) Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en strak neergezet in digitale lessen. Fijne handleiding en inlogcodes ruim op tijd, super! Eindcijfer: 10!’ – leerkracht na  afloop van Zin in Verzinnen

Door het geven van De Schoolschrijver-maand zijn de kinderen heel gemotiveerd om met het schrijven aan de slag te gaan, en daardoor ben ik ook gemotiveerder om dat soort lessen te gaan maken voor de kinderen. (Juf Samantha, ’t Prisma Rijswijk)

De Schoolschrijver heeft voor basisscholen die aangesloten zijn bij het Jeugdeducatiefonds een aanbod op maat gemaakt. Zie hier het aanbod.

Gratis proefles

Bestel De Schoolschrijver-Maand!

Terug naar algemene informatie over de Maandprogramma’s

Voor vragen of meer informatie:
Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren of mail naar interesse@deschoolschrijver.nl