maandprogramma op boekenreis groep leerlingen

Leesstart! Kortingsactie motiverend leesonderwijs startende lezers

Financiering • Boek voor 1 april 2023 voor dit schooljaar een maandprogramma voor groep 3 of 4 en ontvang tot 450 euro korting

Leesstart 2023

Start 2023 goed op, start het jaar met een investering in het leesonderwijs bij de basis. Verhoog de leesmotivatie en de leesvaardigheid in de klas vanaf groep 3-4 met een inspirerend maandprogramma van De Schoolschrijver inclusief een gastles van een live kinderboekenschrijver.

Om deze investering mogelijk te maken kunnen basisscholen en bibliotheken tot 1 april 2023 max 450 euro korting krijgen voor groep 3 of 4 als ze een van de maandprogramma’s Zin in Verzinnen, Op boekenreis! of Taalkabaal boeken met een live kinderboekenschrijver (Schoolschrijver) in de klas. Het is mogelijk om dit schoolbreed uit te breiden met een van de vijf maandprogramma’s voor groep 5-8. De korting geldt echter alleen voor groep 3 en 4.

Waarom deze tijdelijke korting met Leesstart?

Deze kortingsactie wordt mede mogelijk gemaakt door het Tante Anne fonds via Stichting Lezen. Het fonds wil de ontluikende geletterdheid stimuleren in het basisonderwijs door een vergoeding van max 450 euro te bieden aan scholen die nog dit jaar een maandprogramma voor groep 3 of 4 met live kinderboekenschrijver afnemen.

Dit lesprogramma valt onder de kortingsactie:

Maandprogramma’s met feestelijke slotles van een live Schoolschrijver

Een serie van vier tot zes digibordlessen vol video’s en opdrachten rond lezen, schrijven en taalplezier, met bekende kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) in de hoofdrol. De slotles met een live schrijver in de klas wordt een spetterende finale! Voor groep 3-4: zes digibordlessen van een halfuur, zevende les live. Voor groep 5-6 en 7-8 dit schooljaar: vier digibordlessen van een uur, vijfde les live.

Lees hier de actievoorwaarden

De programma’s en de tarieven
 • De Schoolschrijver-actiekorting tot max 450 euro per school geldt voor alle maandprogramma’s groep 3-4 waarbij een live Schoolschrijver wordt geboekt.
 • In de boeking per school moet voor minimaal 4 klassen een maandprogramma met live schrijver worden geboekt waarvan minimaal 1 klas uit groep 3 of 4.
 • De maandprogramma’s voor kinderen bestaan uit een serie digibordlessen plus één slotles van een Schoolschrijver live in de klas.
 • Binnen één schoolboeking mogen maandprogramma’s naar wens worden gecombineerd. Bijvoorbeeld voor zes klassen = tweemaal Taalkabaal voor groep 3-4 en viermaal Leesgeheimen voor groep 5-8.
 • NB onze programma’s met uitsluitend digibordlessen vallen niet onder deze kortingsactie.
Actieperiode en minimum afname
 • De actieperiode voor De Schoolschrijver-korting loopt tot 1 april 2023, tenzij het kortingsbudget eerder is opgemaakt want dan stopt de actie eerder. Boekingen moeten in deze periode zijn gemaakt.
 • De korting geldt vanaf een minimum afname van vier klassen voor één school, waarvan minimaal 1 klas groep 3 of 4. De kinderboekenschrijver verzorgt in alle deelnemende klassen een slotles.
Uitvoering programma’s
 • Alle klassen moeten starten in schooljaar 2022-2023.
 • De keuze van de kinderboekenauteur voor de slotles gaat in overleg en hangt onder andere af van de beschikbaarheid van de auteur. Eenmaal geboekte programma’s met een korting mogen niet worden uitgesteld.
 • Indien live bezoek niet mogelijk is, wordt een online meeting als alternatief aangeboden. Dit geldt zowel voor de lessen voor kinderen als voor volwassenen. Alle Schoolschrijvers zijn getraind in het geven van online lessen.
 • Uiteraard houden de schrijvers zich bij lessen aan geldende regels van het RIVM, om verspreiding van het COVID 19-virus te voorkomen. Mocht de situatie veranderen tussen het moment van boeking en uitvoering, dan nemen we tijdig contact op met de opdrachtgever voor overleg.