Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Schrijfgeheimen

De programma’s van De Schoolschrijver kunnen altijd doorgaan, ook binnen de maatregelen tegen Covid-19. Kunnen de digibordlessen niet in de klas gegeven worden, dan kan dat online. Dit geldt ook voor de live lessen van Schoolschrijvers. 

Bouwstenen voor jouw verhaal

Bij De Schoolschrijver-maand Schrijfgeheimen gaan de leerlingen met diverse Schoolschrijvers op zoek naar de ingrediënten die je kan gebruiken om een verhaal te schrijven. Als ware chef-koks van de literatuur serveren ze verborgen smaakmakers aan de kinderen. Ze geven hun beste tips en lezen voor uit eigen boeken en die van collega kinderboekenschrijvers.

Ik heb in de klas echt verschil gezien. De kinderen vonden verhalen schrijven moeilijk en niet leuk. Door de tips zijn ze tot schrijven gekomen. Juf Wieke

De interactieve digibordlessen bevatten persoonlijke en inspirerende video’s met diverse kinderboekenschrijvers die met tal van voorleesfragmenten, boekentips en unieke schrijfopdrachten. Hiermee ontwikkelen kinderen spelenderwijs hun lees- en schrijfvaardigheden.
Iedere les is een andere schrijver aan het woord, zoals Gideon Samson, Janneke Schotveld, Selma Noort, Lydia Rood en Maren Stoffels.

Voor groep 5-6
Kinderboekenschrijver Gideon Samson verklapt hoe zijn ideeën soms zomaar ‘over straat wandelen’, Janneke Schotveld onthult het geheim van een goed personage en Selma Noort en Ruben Prins leggen uit hoe je een verhaal extra spannend maakt.

Voor groep 7-8
In het maandprogramma voor de bovenbouw deelt Lydia Rood dat de beste onderwerpen misschien wel verborgen zitten in jezelf. Maren Stoffels heeft zo haar eigen ideeën over een goed recept voor een verhaal en Gideon Samson en Anja Vereijken geven tips voor hoe je een verhaal geloofwaardig(er) maakt.

Opbouw
les 1: Hoe kom je aan inspiratie voor je verhaal?
les 2: Hoe leer je je hoofdpersoon kennen?
les 3: Hoe maak je een verhaal spannend of geloofwaardig?
les 4: Hoe pas je alle schrijfgeheimen toe in een verhaal?
(deze les kun je vervangen door een LIVE schrijver in je groep).

Basispakket
 • voor 5 klassen: € 500 (€ 100 per klas):
 • 4 interactieve lessen van 60 minuten
 • voor groep 5-6 of voor groep 7-8
 • met werkbladen en handleidingen
 • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen
Pluspakket
 • voor 5 klassen: € 1095 (€ 219 per klas):
 • les 4 door LIVE SCHOOLSCHRIJVER in de klas
 • 4 interactieve lessen van 60 minuten
 • voor groep 5-6 of voor groep 7-8
 • met werkbladen en handleidingen
 • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen

Wil je De Schoolschrijver-maand in meer/minder dan 5 klassen inzetten? Dat kan! Klik hier voor het prijsoverzicht.

Door het geven van De Schoolschrijver-maand zijn de kinderen heel gemotiveerd om met het schrijven aan de slag te gaan, en daardoor ben ik ook gemotiveerder om dat soort lessen te gaan maken voor de kinderen. (Juf Samantha, ’t Prisma Rijswijk)

De Schoolschrijver heeft voor basisscholen die aangesloten zijn bij het Jeugdeducatiefonds een aanbod op maat gemaakt. Zie hier het aanbod.

Gratis proefles

Bestel De Schoolschrijver-Maand!

Terug naar algemene informatie over de Maandprogramma’s

Voor vragen of meer informatie:
Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren of mail naar interesse@deschoolschrijver.nl

Of bekijk hier het filmpje over Schrijfgeheimen.

Instagram