Sneak preview:
De Leerlijn Lezen en Schrijven

Datum: 13 september 2022
Tijd: 15:30, 16:15
Locatie: Online via Zoom
Duur: 45 minuten
Prijs: gratis op inschrijving

Schrijf je hier in

Datum: 13 september 2022
Tijd: 15:30
Locatie: Online via Zoom
Tijd: 15:30, 16:15
Duur: 45 minuten
Prijs: gratis op inschrijving
Directies | Experts taalonderwijs | IB'ers | Leerkrachten | Leesconsulenten | Leescoördinatoren

Vanaf schooljaar 2022-2023 bieden wij vol trots de vernieuwde methodiek de Leerlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver aan, een unieke aanpak voor motiverend en effectief leesonderwijs. De schoolbrede Leerlijn (voorheen Jaarlijn) is de eerste methodiek waarin lezen en schrijven geïntegreerdworden aangeboden voor groep 3-8, met een hoofdrol voor de leukste kinderboekenschrijvers.

De Leerlijn is – na een pilotjaar – vernieuwd op basis van uitgebreide evaluaties met leerkrachten en leerlingen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Zo is er naast de al bestaande digibordlessen met kinderboekenschrijvers een Voorleeslijn en een (zelfstandig) Leeslijn toegevoegd.

Tijdens de gratis online sneak preview op dinsdag 13 september vertellen Schoolschrijver Ruben Prins en onderwijskundige Annerose Louwaard over de nieuwe Leerlijn. Ruben Prins geeft praktijkvoorbeelden uit de lessen én laat je met oefeningen de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Marianne Bastianen, geeft praktische informatie over o.a. planning, kosten en financiering, en beantwoordt al je vragen.

Voor:
Directies, Experts taalonderwijs, IB'ers, Leerkrachten, Leesconsulenten, Leescoördinatoren