Online sneak preview:
De Leerlijn Lezen en Schrijven

Datum: 25 mei 2023
Tijd: 14.30 en 15.30
Locatie: Online via Zoom
Duur: 45 minuten
Prijs: gratis op inschrijving

Schrijf je hier in

Datum: 25 mei 2023
Tijd: 14:30 - 16:30
Locatie: Online via Zoom
Tijd: 14.30 en 15.30
Duur: 45 minuten
Prijs: gratis op inschrijving
Directies | Experts taalonderwijs | IB'ers | Leerkrachten | Leesconsulenten | Leescoördinatoren | Pabostudenten

De Leerlijn Lezen en Schrijven is dé complete leesmethodiek voor begrijpend- en voortgezet technisch lezen, geïntegreerd en in samenhang met schrijven, spreken én luisteren. Met een belangrijke rol voor actuele jeugdliteratuur en hedendaagse kinderboekenschrijvers zoals Enne Koens, Bibi Dumon Tak en Simon van der Geest. Lees- en schrijfplezier en het verhogen van de woordenschat staat centraal.

De Leerlijn (groep 3-8) bestaat uit motiverende digibordlessen, gegeven door kinderboekenschrijvers, een Voorleeslijn en een Leeslijn. In de Leerlijn, schooljaar 2023-2024, sluiten alle lesactiviteiten aan bij brede kennisthema’s; bieden ze de mogelijkheid tot integratie met wereldoriëntatie en is er een groot en divers aanbod van kant- en-klare rijke teksten (fictie en non-fictie). Deze teksten worden meerdere malen gelezen en verdiept volgens de close reading-aanpak.

Tijdens de gratis online sneak preview op donderdag 25 mei vertellen Schoolschrijver Ruben Prins en onze onderwijskundige Liesbeth Delgijer over de Leerlijn. Ruben geeft praktijkvoorbeelden uit de lessen én laat je met oefeningen de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Marianne Bastianen, geeft praktische informatie over o.a. planning, kosten en financiering, en beantwoordt al je vragen.

Voor:
Directies, Experts taalonderwijs, IB'ers, Leerkrachten, Leesconsulenten, Leescoördinatoren, Pabostudenten