Live sneak preview:
De Leerlijn Lezen en Schrijven op de NOT

Datum: 26 januari 2023
Tijd: 11.30 - 12.15 uur
Locatie: Studielokaal 1 in Hal Didactiek
Duur: 45 minuten

Inschrijven kan HIER

Datum: 26 januari 2023
Tijd: 11:30 - 12:15
Locatie: Studielokaal 1 in Hal Didactiek
Tijd: 11.30 - 12.15 uur
Duur: 45 minuten
Directies | Experts taalonderwijs | IB'ers | Leerkrachten | Leesconsulenten | Leescoördinatoren | Pabostudenten

De Leerlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver is dé complete leesmethodiek voor begrijpend- en voortgezet technisch lezen in het basisonderwijs, voor groep 3-8. De Leerlijn is de eerste methodiek waarin lezen en schrijven in samenhang wordt aangeboden. Met een belangrijke rol als inspirator en gids voor hedendaagse kinderboekenschrijvers zoals Enne Koens, Bibi Dumon Tak en Simon van der Geest. Lees- en schrijfplezier staat centraal.

De Leerlijn is – na een pilotjaar – vernieuwd op basis van uitgebreide evaluaties met leerkrachten en leerlingen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Zo is er naast de al bestaande digibordlessen, gegeven door kinderboekenschrijvers, een Voorleeslijn en een (zelfstandig) Leeslijn toegevoegd.

Tijdens de gratis live sneak preview op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) op donderdag 26 januari van 11:30-12:15 vertellen Schoolschrijver Ruben Prins en onze onderwijskundige Vanessa Pattipeilohy over de Leerlijn. Ruben geeft een praktijkvoorbeeld én laat je de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Marianne Bastianen, geeft praktische informatie en beantwoordt al je vragen.

De sneak preview vindt plaats in studielokaal 1 in Hal Didactiek.

Voor:
Directies, Experts taalonderwijs, IB'ers, Leerkrachten, Leesconsulenten, Leescoördinatoren, Pabostudenten