Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
De Schoolschrijver Academie

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver kunnen altijd doorgaan, ook binnen de maatregelen tegen Covid-19. In de klas of online.

Trainingen voor leerkrachten, leesconsulenten en andere leesprofessionals

Met trainingen van De Schoolschrijver Academie leer je inspirerende lessen geven waar kinderen sterkere lezers en schrijvers van worden. Je leert dat vlammetje van enthousiasme aanwakkeren waardoor ze zelf graag een boek pakken. Je doet ideeën op voor actuele jeugdboeken, inspirerende opdrachten en creatieve werkvormen en leert hoe je ze in praktijk brengt.

De principes van De Schoolschrijver Academie

Onze aanpak integreert lees- en schrijfonderwijs, een beproefde werkwijze die bewezen effect heeft op o.a. leesplezier, schrijfvaardigheid en woordenschat. Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom. Tijdens deze geïntegreerde lessen hebben leerlingen vaak zoveel plezier dat ze vooruitgaan in hun schrijf- en leesvaardigheid zonder dat ze doorhebben dat ze aan het leren zijn.

In een Academie-training krijg je les van een ervaren Schoolschrijver die zelf veel voor de klas staat. Tijdens alle trainingen ga je zelf aan de slag met schrijven en krijg je opdrachten en werkvormen rond actuele jeugdboeken, en is er ruimte voor het bespreken van praktijkvoorbeelden. Na de training beschik je over voldoende inspiratie en concrete opdrachten om direct zelf geïntegreerde lees en schrijfles te geven in jouw klas.

Bekijk de trainingen voor

Nieuw! De Schoolschrijver Academie-training – Kinderboekenweek
Leerkrachten van groep 3 t/m 8
Leesconsulenten
Pabo’s

Contact en meer informatie

Lees hier alles over de tarieven. Meer weten? Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren met onze schooladviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg. Of mail ons op interesse@deschoolschrijver.nl. Direct inschrijven kan ook via: 

Nu inschrijven

Op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.