Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
De Schoolschrijver Academie

Tip: Boek voor 1 juli een programma of training met een Schoolschrijver in 2022 en profiteer tot 500 euro korting! Zoals bijvoorbeeld voor de Kinderjury of de Kinderboekenweek.

Werken aan meer lees- en schrijfplezier in de klas

Met trainingen van De Schoolschrijver Academie leer je inspirerende lessen geven waar kinderen sterke lezers en schrijvers van worden. Je leert dat vlammetje van enthousiasme aanwakkeren waardoor ze zelf graag een boek pakken. Je doet ideeën op voor actuele jeugdboeken, inspirerende opdrachten en creatieve werkvormen en leert hoe je ze in praktijk brengt.

Lezen en schrijven worden leuker

Onze aanpak integreert lees- en schrijfonderwijs, een beproefde werkwijze die bewezen effect heeft op o.a. leesplezier, schrijfvaardigheid en woordenschat. Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom. Tijdens deze geïntegreerde lessen hebben leerlingen vaak zoveel plezier dat ze vooruitgaan in hun schrijf- en leesvaardigheid zonder dat ze doorhebben dat ze aan het leren zijn.

Training van kinderboekenschrijver

In een Academie-training krijg je les van een ervaren Schoolschrijver die zelf veel voor de klas staat. Tijdens alle trainingen ga je zelf aan de slag met schrijven en krijg je opdrachten en werkvormen rond actuele jeugdboeken, en is er ruimte voor het bespreken van praktijkvoorbeelden. Na de training beschik je over voldoende inspiratie en concrete opdrachten om direct zelf geïntegreerde lees en schrijfles te geven in jouw klas.

Trainingsaanbod
  • Werken aan lees- en schrijfmotivatie. Een klas vol enthousiaste schrijvers en lezers. Lees meer
  • Verhalen schrijven. Zet bronnen in en breng feiten tot leven. Lees meer
  • Creatief schrijven voor nieuwkomers. Zet verhalen in! Lees meer
  • NIEUW! Ik zie, ik zie Poëzie. Hoe kun je spelen met taal in de klas. Lees meer

Prijsoverzicht

Teamtrainingen voor leerkrachten

Als leerkracht ben je doorslaggevend voor het schoolsucces van je leerlingen. Hoe beter jij je toegerust voelt op het gebied van jeugdliteratuur en creatief schrijven, hoe meer enthousiasme je uitstraalt. Reken maar dat je leerlingen schrijven en lezen dan ook steeds leuker gaan vinden en er beter in worden. Bekijk meer informatie voor leerkrachten van groep 3 t/m 8.

Trainingen voor leesconsulenten

Wil je als leesconsulent leren hoe jouw lessen nog meer effect hebben op de leesmotivatie van leerlingen op de basisschool? Voor leesprofessionals bieden we verschillende trainingen bij De Schoolschrijver Academie, passend bij studiedag of bijvoorbeeld een training van Open Boek Netwerk. Bekijk hier meer informatie voor leesconsulenten.

De Schoolschrijver op de pabo

Hoe draag je als aankomend leerkracht leesplezier over op kinderen op de basisschool? Hoe geef je als leerkracht motiverende, creatieve taallessen en hoe breng je dat leesplezier de klas in? De Schoolschrijver biedt uitkomst! Bekijk meer over De Schoolschrijver op de pabo.

Contact en meer informatie

Meer weten? Maak kennis met onze trainingen tijdens een online sneak preview met een Schoolschrijver of bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren met onze schooladviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg. Of mail ons op interesse@deschoolschrijver.nl. Lees hier alles over de tarieven. Direct inschrijven kan ook via: 

Nu inschrijven

Op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.