Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
De Schoolschrijver Academie

Tip: Boek voor 1 oktober en krijg tot 500 euro korting bij een programma of training met een live (School)schrijver in kalenderjaar 2021.

Trainingen voor leerkrachten, leesconsulenten en andere leesprofessionals

Met trainingen van De Schoolschrijver-Academie leer je inspirerende lessen geven waar kinderen betere lezers en schrijvers van worden. Je leert dat vlammetje van enthousiasme aanwakkeren waardoor ze zelf graag een boek pakken. Je doet ideeën op voor actuele jeugdboeken, inspirerende opdrachten en creatieve werkvormen en leert hoe je ze in praktijk brengt.

De principes van De Schoolschrijver Academie

Onze aanpak integreert lees- en schrijfonderwijs, een beproefde werkwijze die bewezen effect heeft op o.a. leesplezier, schrijfvaardigheid en woordenschat. Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom. Tijdens deze geïntegreerde lessen hebben leerlingen vaak zoveel plezier dat ze vooruitgaan in hun schrijf en leesvaardigheid zonder dat ze doorhebben dat ze aan het leren zijn.

In een Academie-training krijg je les van een ervaren Schoolschrijver die zelf veel voor de klas staat. Tijdens alle trainingen ga je zelf aan de slag met schrijven en krijg je opdrachten en werkvormen rond actuele jeugdboeken, en is er ruimte voor het bespreken van praktijkvoorbeelden. Na de training beschik je over voldoende inspiratie en concrete opdrachten om direct zelf geïntegreerde lees en schrijfles te geven in jouw klas.

Bekijk de trainingen voor

Nieuw! De Schoolschrijver Academie-training – Kinderboekenweek
Leerkrachten van groep 3 t/m 8
Leesconsulenten
Pabo’s

Nu inschrijven

Vragen of hulp nodig?

Bel 020-8463069 of stuur ons een mail

Op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.