Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Zin in verzinnen – lesprogramma groep 3-4
Lees, schrijf en teken jouw verhaal

In zes digibordlessen van dertig minuten laten kinderboekenschrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden zien hoe je samen verhalen verzint, personages tekent en alles opschrijft. De twee zijn bekend van o.a. Knikkeruil en Bob Popcorn. Met aansprekende schrijf- en tekenopdrachten gaan de leerlingen daarna zelf figuurtjes bedenken, tekenen en hun avonturen opschrijven.

Interesse? Doe nu een gratis proefles in de klas, maak een half uurtje live kennis met onze programma’s tijdens een online sneak preview met een Schoolschrijver of ga direct naar het bestelformulier.

Spelen met taal

Zin in verzinnen stimuleert kinderen in groep 3-4 om actief verhalen te maken en het maakt ze nieuwsgierig naar boeken (voor)lezen. Zo krijgen kinderen die beginnen met lezen en schrijven een fundament aangereikt voor taalplezier en taalvaardigheid. Ze ontdekken wat ze allemaal al kunnen met woorden, en dat geeft zelfvertrouwen en zin in nog meer spelen met taal.

Opbouw van de lessen

Les 1: Hoe kunnen letters je helpen om een verhaal te verzinnen? En hoe teken je met letters?
Les 2: Wat maakt een verhaal grappig? Hoe verzin je zelf een grappig verhaal?
Les 3: Hoe verzin je een grappig figuurtje om te tekenen?
Les 4: Hoe begin je een verhaal met je zelfbedachte figuurtje?
Les 5: Hoe maak je een verhaal met een begin, een midden en een einde?
Les 6: Hoe maak je met jouw verhaal en je tekeningen een boek?

Prijsoverzicht

‘Omdat Maranke steeds een stukje uit haar boek las werden kinderen enthousiast en nieuwgierig naar het boek. Bob Popcorn wordt dagelijks door leerlingen van mijn bureau gepakt om een stukje te lezen. (…) Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en strak neergezet in digitale lessen. Fijne handleiding en inlogcodes ruim op tijd, super! Eindcijfer: 10!’ – leerkracht na  afloop van Zin in Verzinnen

Basispakket
  • 6 interactieve lessen van 30 minuten
  • voor groep 3-4
  • met werkbladen en handleidingen
  • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen
Pluspakket
  • extra 7e les met een LIVE SCHOOLSCHRIJVER in de klas
  • 6 interactieve lessen van 30 minuten
  • voor groep 3-4
  • met werkbladen en handleidingen
  • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen
Contact en meer informatie

Lees hier alles over de tarieven. Meer weten? Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren met onze schooladviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg. Of mail ons op interesse@deschoolschrijver.nl. Direct bestellen kan ook via: Bestel De Schoolschrijver-Maand!