Woordenschat groep 3-8

Blog • Zet onze effectieve lesprogramma’s met kinderboekenschrijvers voor het vergroten van de woordenschat van jouw leerlingen

Eén van de grote uitdagingen in het basisonderwijs is momenteel het vergroten van de taalvaardigheid van de leerlingen. Zorgen voor het vergroten van leesplezier en de woordenschat zijn daar natuurlijk heel belangrijk voor.

Jouw leerlingen inspireren?

Hoe groter de woordenschat, hoe beter leerlingen zich kunnen uitdrukken en hoe meer ze begrijpen van wat ze lezen. En hoe kun je de woordenschat van je leerlingen beter vergroten dan ze te inspireren met taalplezier in de klas?

Woordenschat vergroten met de leukste lessen

Met onze lesprogramma’s ontdekken leerlingen welke boeken ze leuk en mooi vinden, krijgen ze verhalen te horen van de kinderboekenschrijvers en andere leerlingen, en vergroten zo op en effectieve manier hun woordenschat. Zo leren ze in de Leerlijn woorden in samenhang met elkaar kennen, doordat ze binnen een thema werken. De betekenis van woorden wordt steeds duidelijker, naarmate ze meer kennis opbouwen over een thema. Bekijk hier onze tips voor het vergroten van de woordenschat in groep 3-8.

Kinderboekenauteurs in de klas

Tijdens onze maandprogramma’s spelen kinderboekenschrijvers de hoofdrol: onze Schoolschrijvers. Via het digibord en live in de klas brengen zij hun enthousiasme over op de kinderen. Ze nemen de leerlingen mee in de wereld van boeken, personages en spanningsbogen. Hoe schrijf je een verhaal? Waar moet een goed personage aan voldoen? Hoe vertel je een grap? Ze leren kinderboeken kennen, welke schrijvers ze leuk en niet leuk vinden en gaan aan de slag met zelf verhalen maken en personages verzinnen. In de Leerlijn Lezen en Schrijven nemen de schrijvers de leerlingen mee in de thema’s waar zij enthousiast over zijn. Zij geven tips voor schrijven, boekentips en inspirerende informatie over de thema’s.

Onze lesprogramma’s

Met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver maak je kinderen op de basisschool taalvaardig en taalsterk, en laat je ze ervaren wat leesplezier is:

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl