Wil je als ouder graag dat je kind meer leest? Bekijk dan deze tip van Schoolschrijver Selma Noort

Tips • Lees samen een boek!

Lees aan elkaar voor

Alle kinderen willen aandacht. Laat ze dus merken dat jij lezen belangrijk en leuk vindt. Lees samen een boek: je kind leest jou voor en jij leest je kind voor. Of je kind leest voor terwijl je samen in de auto zit. Of je kind vertelt je waarover het leest terwijl jij strijkt of afwast.

Stel je kind vragen over de hoofdpersoon

  • Zou je kind hetzelfde doen?
  • Of zou het zoiets juist nooit doen?
  • Denkt je kind dat het verhaal echt gebeurd is?
  • Is het bij jullie thuis ook zoals in het boek? Of juist anders?

Samen lezen en samen praten

Door op deze manier met lezen bezig te zijn; elkaar voorlezen en over het boek hebben, leert je kind woorden kennen, naar eigen woorden zoeken en ze gebruiken.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl