Werken aan basisvaardigheden taal met De Schoolschrijver

Inspiratie• Hoe kun je de basisvaardigheden van jouw leerlingen versterken?

Het belang van verhalen schrijven binnen het taalonderwijs

Het is belangrijk om creatief schrijven structureel te verankeren in je taalonderwijs. Door kinderen zelf verhalen te laten schrijven en te koppelen aan je taalonderwijs, kun je de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren van je leerlingen versterken. 

Gratis ‘Kennisspecial Basisvaardigheden Taal: Aan de slag met verhalen schrijven!’

Schoolschrijver Sanne Rooseboom geeft tijdens deze tweede ‘Kennisspecial Basisvaardigheden Taal’ op woensdag 28 februari 2024 tips voor het schrijven van verhalen in de klas (gr. 3-8). Een personage verzinnen, de aandacht van de lezer vasthouden, een zelfgeschreven verhaal verbeteren… Sanne geeft je inspirerende tips die je direct kunt toepassen in de klas.

Het belang van poëzie binnen het taalonderwijs

Het is belangrijk om poëzie structureel te verankeren in je taalonderwijs. Door te werken met poëzie kun je de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren van je leerlingen versterken. Kinderen leren door poëzie op een andere manier te kijken naar taal, het stimuleert hun creativiteit en door gedichten te schrijven leren ze bovendien hun gedachten en gevoelens te verwoorden.

Meer inspiratie opdoen voor poëzie in de klas?

Schrijf je gratis in voor een inspirerende kennissessie over een actueel onderwijsthema of een informatieve sneak preview over een van onze lesprogramma’s of trainingen. Of doe een teamtraining en leer inspirerende lessen geven waar kinderen sterke lezers en schrijvers van worden.

Verhalen schrijven in de klas?

10 tips: integreer verhalen schrijven in het taalonderwijs!

Aan de slag met poëzie

5 inspirerende tips voor meer poëzie in de klas