Welk boek gaan jouw leerlingen lezen voor de Kinderjury? Help ze op weg met de Boekenwijzers van De Schoolschrijver

Inspiratie • De Leesweken van de Kinderjury zijn van start gegaan!

Kinderjury Leesweken

De Leesweken van de Kinderjury zijn van start gegaan! Tijdens de Leesweken van 8 februari tot en met 9 april 2023 worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen. Want hoe meer je leest, hoe makkelijker het is om je favoriet te bepalen! Eind mei worden de winnaars bekendgemaakt.

De Schoolschrijver sloeg de handen ineen met de CPNB, want wij weten als geen ander hoe we kinderen kunnen helpen een boek te kiezen en hun leesvoorkeur te ontwikkelen. Net als in onze lesprogramma’s.

De Schoolschrijver: Boekenwijzers Kinderjury

Ons team Ontwikkeling van De Schoolschrijver maakte daarom twee speciale Boekenwijzers: een voor 6- t/m 9-jarigen en een voor 10- t/m 12-jarigen. Deze Boekenwijzers helpen leerlingen bij het eenvoudig kiezen van een boek uit de Tiplijsten van de Kinderjury. Alle 25 boeken van de Kinderjury Tiplijst staan erop. Download en print het bestand op A3-formaat uit en hang ‘m in het lokaal of op de gang. Kiesplezier gegarandeerd!

Maak nu je taallessen nog leuker en effectiever

Verhoog structureel de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen in groep 3-8 met De Schoolschrijver lesprogramma’s, gegeven door bekende kinderboekenschrijvers. De lesprogramma’s (structureel of een maand) zijn digitaal in te zetten. Download een gratis proefles voor in de klas of geef je op voor een gratis online sneak preview.

Boekenwijzer 1: ‘Welk boek ga jij lezen’ voor 6 – 9 jaar

——-

Boekenwijzer 2: ‘Welk boek ga jij lezen’ voor 10- 12 jaar

Benieuwd naar meer schrijfopdrachten? Ga naar 19 gratis lees- en schrijfopdrachten voor meer lees- en schrijfplezier thuis én in de klas