Vacature Junior Educatief Ontwikkelaar in het Productteam Lezen & Schrijven

Vacature • Je bent een creatieve maker in een productontwikkelingsteam dat bestaat uit vijf professionals.

De Schoolschrijver is een ambitieuze scale-up organisatie in Amsterdam, die in korte tijd uitgroeide tot expert lees- en schrijfonderwijs voor basisscholen. De Schoolschrijver biedt producten zoals De Schoolschrijver-maand, de Leerlijn en de Academie.

Onze missie: een taalsterke toekomst voor ieder kind. Om onze missie te verwezenlijken, ontwikkelt De Schoolschrijver korte en langlopende (digitale) lesprogramma’s met de inzet van de beste kinderboekenauteurs. Onze leeroplossingen maken voor kinderen aantoonbaar het verschil: zij worden sterke lezers. Leerkrachten faciliteren en ondersteunen wij met trainingen.

Met onze vernieuwende oplossingen voor vaardig lees- en schrijfonderwijs op basisscholen wil
De Schoolschrijver de komende jaren verder groeien. Hiervoor zijn we op zoek naar een:

Junior Educatief Ontwikkelaar in het Productteam Lezen & Schrijven

omvang 1,0 fte  | salaris € 2.844- € 3.121 (afhankelijk van ervaring en opleiding, op basis van een 38-urige werkweek) | ingangsdatum per direct

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het mede ontwikkelen van het productaanbod (digibordlessen, lesvideo’s, werkbladen, leshandleidingen en trainingen) dat aansluit op behoeftes om de lees- en schrijfmotivatie en – vaardigheden in het basisonderwijs te verbeteren. Je doet dit op basis van onze visie op het leesonderwijs en maakt gebruik van de feedback uit de onderwijspraktijk.

Plaats van de functie in de organisatie

Je bent een creatieve maker in een productontwikkelingsteam dat bestaat uit vijf professionals,  aangevuld met freelance ontwikkelaars, kinderboekenschrijvers en andere creatieve makers, scholen en onderzoekers.

Werkzaamheden

  • productontwikkeling (digibordlessen, lesvideo’s, werkbladen, leshandleidingen en trainingen voor leerkrachten/bibliotheekmedewerkers) en productiebegeleiding;
  • meedenken over het opzetten van het onderzoek- en monitor-instrumentarium en uitkomsten van monitoring/evaluaties doorvertalen naar productaanpassingen.

Profiel

  • didactisch / onderwijskundig onderlegd, ervaring in en/of met onderwijs;
  • interesse in productontwikkeling voor het basisonderwijs, voor kinderen en/of professionals;
  • kennis van lees- en schrijfonderwijs en op de hoogte van recente ontwikkelingen;
  • visie op en ervaring met digitalisering van onderwijs en educatie;
  • creatief, flexibel, vernieuwend, enthousiast, ‘hands on’, secuur;
  • uitstekende Nederlandse schrijfvaardigheid;
  • minimaal hbo werk- en denkniveau.

Wij bieden

Een unieke kans om te werken aan vernieuwend lees- en schrijfonderwijs vanuit een veelzijdige en verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze scale-up organisatie. Een functie waarbinnen je een wezenlijke bijdrage levert aan onze ambitie als onmisbare aanbieder van lees- en schrijfeducatie aan basisscholen. Je maakt deel uit van een gemotiveerde en doelgerichte organisatie (18 mensen) die werkt aan een relevante missie: een taalsterke toekomst voor ieder kind. De Schoolschrijver is gevestigd aan het WG-Plein 104 in Amsterdam en is goed bereikbaar met fiets, OV en auto.

Reageren

Stuur je mail/brief met CV uiterlijk maandag 5 december 2022 naar sollicitatie@deschoolschrijver.nl. Wil je meer info, dan kun je contact opnemen met Anne Bos, Hoofd a.i., via anne.bos@deschoolschrijver.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.