Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Trainingen voor leesconsulenten

Als leesprofessional heb je een belangrijke rol in het enthousiasmeren van kinderen om te lezen. Je kent veel jeugdboeken en gaat regelmatig naar scholen om met kinderen (voor) te lezen en te praten over boeken. Wil je dat jouw lessen nog meer effect hebben op de leesmotivatie van leerlingen? Zorg dan dat je lezen en schrijven geïntegreerd aanbiedt. Lezen wordt namelijk leuker als je zelf schrijft. Als jij als leesprofessional verschillende creatieve schrijfopdrachten met kinderen doet en ze op schrijftechnieken kunt wijzen in boeken, gaan kinderen lezen en schrijven leuker vinden en worden ze er beter in.

Leesprofessionals kunnen qua thematiek dezelfde trainingen volgen als leerkrachten. Onze Schoolschrijvers zijn op de hoogte van de voorkennis van de leesprofessional en passen de theorie en werkvormen in hun trainingen hier op aan (o.a. meer focus op het creatief schrijven).

Voor leesprofessionals – leesconsulenten bieden we verschillende trainingen. Ze worden gegeven door Schoolschrijvers en zijn zowel op locatie als online te volgen: 

Leesbevordering is belangrijk. Zelf schrijven heeft een stimulerende werking op het beter worden in lezen in het algemeen. En in dit programma wordt deze link heel duidelijk (Gerry Poort, leesconsulent Biblionet Groningen).

Instagram