Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Trainingen voor leesconsulenten

Wil je als leesconsulent leren hoe jouw lessen nog meer effect hebben op de leesmotivatie van leerlingen op de basisschool? Voor leesprofessionals bieden we verschillende trainingen bij De Schoolschrijver Academie, passend bij studiedag of bijvoorbeeld een training van Open Boek Netwerk.

Het geheim van De Schoolschrijver-aanpak is dat je lezen en schrijven geïntegreerd aan kinderen aanbiedt. Als jij als leesprofessional creatieve schrijfopdrachten met ze doet, en ze op schrijftechnieken wijst in leuke kinderboeken, zul je zien dat kinderen lezen én schrijven leuker gaan vinden. En ze worden er beter in.

In al onze trainingen leer je De Schoolschrijver-aanpak zelf toepassen. Bovendien leer je hoe deze aanpak op scholen ook kan worden toegepast door de leerkracht. We geven ook trainingen aan leerkrachten, en we bereiken de kinderen natuurlijk ook direct via onze De Schoolschrijver-maandprogramma’s.

1. Gratis introductietraining voor leesconsulenten

Introductietraining Creatief schrijven en leesplezier (online), gratis te volgen via de Bibliotheek Campus voor de Bibliotheek op School (duur: 1,5 uur). Met meerdere data voor voorjaar 2021. Een vervolgtraining is in voorbereiding.

2. Trainingen leesconsulenten

De training wordt verzorgd door een Schoolschrijver: een kinderboekenschrijver met didactische training en leservaring op de basisschool. De training kan live gegeven worden op locatie (3 uur) of online (2 uur). Kan ook gecombineerd met de training voor leerkrachten. Datum en dagdeel in overleg.

Groep t/m 15 pers: 795 euro (excl 21% BTW)
Groep van 16 t/m 25 pers: 995 euro (excl 21% BTW)


De onderwerpen van onze teamtrainingen

  • Motivatie. Een klas vol enthousiaste schrijvers en lezers. Lees meer
  • Verhalen schrijven. Zet bronnen in en breng feiten tot leven. Lees meer.
  • Creatief schrijven voor nieuwkomers. Zet verhalen in! Lees meer

3. Sneak preview: maak kennis met onze aanpak

Wil je eerst meer weten voordat je je inschrijft? Dat kan regelmatig tijdens onze gratis sneak preview. Tijdens een een live kennismaking via Zoom vertellen Schoolschrijver Marlies Verhelst of een van haar collega-schrijvers en Adviseur Bibliotheken en Basisonderwijs Rosan Limburg wat je als leesconsulent kunt doen om nog meer leesmotivatie op de basisschool te brengen. Je gaat ca 45 minuten zelf aan de slag met een voorbeeldopdracht uit een De Schoolschrijver-lesprogramma. En we bespreken hoe je als bibliotheek een school enthousiast kan maken en informeren. Kijk hier naar de inschrijfdata in onze activiteitenagenda.

Leesbevordering is belangrijk. Zelf schrijven heeft een stimulerende werking op het beter worden in lezen in het algemeen. En in dit programma wordt deze link heel duidelijk (Gerry Poort, leesconsulent Biblionet Groningen).