Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Trainingen voor leesconsulenten

Wil je als leesconsulent leren hoe jouw lessen nog meer effect hebben op de leesmotivatie van leerlingen op de basisschool? Voor leesprofessionals bieden we verschillende trainingen bij De Schoolschrijver Academie, passend bij studiedag of bijvoorbeeld een training van Open Boek Netwerk.

Het geheim van De Schoolschrijver-aanpak is dat je lezen en schrijven geïntegreerd aan kinderen aanbiedt. Als jij als leesprofessional creatieve schrijfopdrachten met ze doet, en ze op schrijftechnieken wijst in leuke kinderboeken, zul je zien dat kinderen lezen én schrijven leuker gaan vinden. En ze worden er beter in.

Interesse? Maak kennis met onze trainingen tijdens een online sneak preview met een Schoolschrijver of ga direct naar het bestelformulier.

In al onze trainingen leer je De Schoolschrijver-aanpak zelf toepassen. Bovendien leer je hoe deze aanpak op scholen ook kan worden toegepast door de leerkracht. We geven ook trainingen aan leerkrachten, en we bereiken de kinderen natuurlijk ook direct via onze De Schoolschrijver-maandprogramma’s.

Training door kinderboekenschrijver

De training wordt verzorgd door een Schoolschrijver: een kinderboekenschrijver met didactische training en leservaring op de basisschool. De training kan live gegeven worden op locatie (3 uur) of online (2 uur). Kan ook gecombineerd met de training voor leerkrachten. Datum en dagdeel in overleg.


Trainingsaanbod

  • Werken aan lees- en schrijfmotivatie. Een klas vol enthousiaste schrijvers en lezers. Lees meer
  • Verhalen schrijven. Zet bronnen in en breng feiten tot leven. Lees meer
  • Creatief schrijven voor nieuwkomers. Zet verhalen in! Lees meer
  • NIEUW! Ik zie, ik zie Poëzie. Hoe kun je spelen met taal in de klas. Lees meer

Leesbevordering is belangrijk. Zelf schrijven heeft een stimulerende werking op het beter worden in lezen in het algemeen. En in dit programma wordt deze link heel duidelijk. – Gerry Poort, leesconsulent Biblionet Groningen

Interesse en meer informatie

Meer weten? Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren met onze schooladviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg. Of mail ons op interesse@deschoolschrijver.nl. Lees hier alles over de tarieven. Direct inschrijven kan ook via: