Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Training Ik zie, ik zie, Poëzie. Hoe kun je spelen met taal in de klas?

Hoe ga je in de klas aan de slag met poëzie?

Tijdens deze training ga je als leerkracht en/of leesconsulent zelf aan de slag en krijg je opdrachten en werkvormen rond actuele poëzie en dichtbundels.

Dichter en Schoolschrijver Annemarie van den Brink geeft je handvatten en praktische tips om op verschillende manieren poëzie te verwerken in je taallessen en laat je ervaren hoe je kunt spelen met taal. Ook krijg je kennis over het creatieve proces van rijmen en poëzie en leer je hoe je gedichten schrijven en lezen aan elkaar kunt koppelen. Na deze training beschik je over voldoende inspiratie en concrete opdrachten om direct toe te passen in jouw klas.

Dit levert de training je op:
– Kennis over opdrachten en werkvormen rond poëzie en dichtbundels
– Handvatten om poëzie te gebruiken in je taallessen
– Opdrachten om in de klas mee aan de slag te gaan

Ervaring met de training:

Ik vond de poëzie-inspiratiesessie van De Schoolschrijver super en heel inspirerend. De leerkrachten en leesconsulenten hebben veel praktische tips gekregen en Schoolschrijver Annemarie van den Brink gaf de sessie met veel enthousiasme. Onze bibliotheek heeft de sessie ingezet als laatste bijeenkomst van Open Boek 3.0. Daar sloot het goed bij aan.

– Karien Krijt (Specialist educatie, ZB Bibliotheek van Zeeland)

Heb je vragen of hulp nodig?
Bel naar 020-8463069 of stuur een e-mail.

Wil je deze training (live of online) ook aanvragen als school of bibliotheek voor leerkrachten en/of leesconsulenten? Mail dan naar interesse@deschoolschrijver.nl.

Wil je een hele studiedag besteden aan dit onderwerp, dan stellen we graag een programma op maat samen. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk alle trainingen van De Schoolschrijver.