Inspirerende taallessen voor groep 3-4

Krijg direct toegang tot onze proefles voor groep 3-4 via je e-mail:

Van taalplezier naar taalvaardigheid

Eén van de belangrijkste aspecten van het bevorderen van lezen en schrijven op de basisschool is het vergroten van taalplezier. Door het spelen met taal tijdens de lesprogramma’s van De Schoolschrijver werken leerlingen aan hun woordenschat en taalvaardigheden, hun zelfvertrouwen en creativiteit.

Onze unieke kracht: lesprogramma’s met kinderboekenschrijvers

De basis van de lesprogramma’s van De Schoolschrijver zijn de digibordlessen van een halfuur tot een uur. De lesvideo’s en de interactieve opdrachten worden gebracht door de Schoolschrijvers: bekende kinderboekenschrijvers als Jozua Douglas, Manon Sikkel, Bibi Dumon Tak, Maren Stoffels, Janneke Schotveld, Simon van der Geest en Lydia Rood. Zij geven de kinderen unieke en inspirerende opdrachten, tips en adviezen en lezen ze voor uit hun favoriete boeken.

Leesmotivatie en schrijfmotivatie vergroten

De leerlingen krijgen de ruimte hun eigen verhalen te vertellen, ze leren schrijven van een andere kant bekijken dan iets waar ze regels voor moeten stampen – een middel waarmee ze zich kunnen uitdrukken. Ze mogen hun eigen verhalen en personages verzinnen, vertellen over wat ze zelf meemaken en leren de boeken en verhalen kennen die aansluiten bij hun interesses en bij wie ze zijn! Het is vervolgens voor de leerlingen (en de leerkrachten) een grote verrassing hoe enthousiast lezen en schrijven ze maakt.

Onze lesprogramma’s voor groep 3-4

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver zijn voor alle basisscholen die de lees- en schrijfvaardigheid van hun leerlingen willen vergroten. Met een maandprogramma van De Schoolschrijver verbeter je in een paar taallessen het lezen en schrijven van je klas en het taalplezier van je leerlingen. Bekijk hier de tarievenpagina.

Taalkabaal – Met het programma Taalkabaal krijgen kinderen die beginnen met lezen en schrijven een fundament aangereikt voor taalplezier en taalvaardigheid.

Zin in verzinnen – Zin in verzinnen stimuleert kinderen in groep 3-4 om verhalen te maken en het maakt ze nieuwsgierig naar boeken.

Op boekenreis! – Met het lesprogramma Op boekenreis! maak je leerlingen van groep 3-4 nieuwsgierig naar boeken, en leer je ze zelf hun eerste verhalen maken.

Vraag een gratis proefles aan

    Vul je gegevens in* en krijg direct toegang tot de proefles voor groep 3-4 via je e-mail.

    * Met het versturen van dit formulier geef je De Schoolschrijver toestemming contact met je te laten leggen naar aanleiding van de proefles en je onze nieuwsbrief toe te laten sturen.

    De inhoud is erg aansprekend. De afwisseling is leuk: een filmpje, opdrachten op het digibord, opdrachten op papier. De vormgeving van het programma is ook erg leuk.’

    Juf Marit Westra van de Tine Marcusschool