Pers verslaat enthousiaste start 8ste editie van De Schoolschrijver in de regio’s

De afgelopen week is de8ste editie van het intensieve taaltraject van De Schoolschrijver in acht regio’s feestelijk gestart. Het is bijzonder om te zien hoe zowel ervaren als nieuwe scholen dit traject zich helemaal eigen maken en naar zich toetrekken. Zo bereiden de leerlingen zich weken van te voren al voor op de komst van hun Schoolschrijver. Het enthousiasme bij zo’n start is dan ook zo zichtbaar, ook bij de leerkrachten en ouders.
Door de inzet en betrokkenheid van onze partners en lokale bestuurders wordt naast het enthousiasme ook de noodzaak en het belang van De Schoolschrijver uitgedragen.

Hieronder een aantal interviews en artikelen uit de pers van afgelopen start uitgelicht.  Naast de media-aandacht, zijn het de 48 deelnemende Schoolschrijvers die online goed actief waren. Deze week was hun sociale media berichtgeving volledig op deze start gericht van ontroerende tot hilarische ‘pech’ posts. We blijven hun berichten natuurlijk delen via onze sociale media kanalen.

Volg ons op twitter & Facebook voor het laatste nieuws en de leukste posts. Bijvoorbeeld deze:

Media aandacht per regio

Regio Amsterdam
Amsterdam FM – Radio interview Annemiek Neefjes – oprichter & directeur van stichting De Schoolschrijver.
NH Radio – Live radio-uitzending met Schoolschrijver Fiona Rempt, Erik van Muiswinkel en een vijftal leerlingen van de JP Coen school.

Regio Den Haag
Den Haag FM – Radio-interview Paula Schneider – coördinator De Schoolschrijver intensief programma Amsterdam (na 10 minuten).
RTV Discus (link volgt) – interview met de zojuist gehuldigde Schoolschrijver Ineke Mahieu in de schoolbieb – voor haar geen onbekende plek…
Leidse Courant – Leiden doet dit jaar voor het eerst mee. Schoolschrijver Selma Noort wordt warm onthaald!!
De Schoolschrijver van start op OBS Erasmus – De Posthoorn

Regio Friesland
De Friese media onthaalt de Friese Schoolschrijvers hartelijk! Maar de Schoolschrijvers zelf pakken het ook goed aan. Hier een tipje van de sluier: Leukste filmpje van Friesland hier te zien met de Schoolschrijver Tialda Hoogeveen!
Sa! – Uitgebreid interview met Tialda Hoogeveen over leesplezier en Schoolschrijvers in Friesland.
Lida Dijkstra als Schoolschrijver geïnstalleerd op OBS het Vogelnest – Heerenveense courant

Regio Groningen
RTV Noord – Zieke Schoolschrijver Corien Oranje trekt persaandacht!
Westerwolde Actueel – Artikel met foto-album van feestelijk onthaal Schoolschrijver Gonneke Huizing.
De Schoolschrijver aan de slag op drie basisscholen – Ter Apeler Courant

Regio Limburg
Cubiss – De eerste en nieuwe Schoolschrijver heeft een mooie entree gemaakt op haar school in Meerssen. Zij wist de kinderen direct te verrassen…niet met woorden, maar wel met een dier. Van deze feestelijke start heeft onze regiopartner, Cubiss Limburg, een mooi verslag gemaakt.
RTV Limburg – En Li Lifebure mocht deze week gelijk plaatsnemen in het programma Avondgasten bij L1 om uitgebreid te vertellen over haar Schoolschrijverschap.

Regio Noord-Brabant
RTV Brabant – Warm onthaal voor Schoolschrijver Anja Vereijken door zingende leerlingen!
Eindhovens Dagblad  – Twee basisscholen geven gezamenlijk aftrap van De Schoolschrijver in Noord-Brabant.

Regio Schiedam
Het onthaal was groots en feestelijk! Beide Schoolschrijvers kregen hun eigen interview om meer te vertellen over het schoolschrijverschap, hun school en ieders aanpak.
Stadsomroep Schiedam – Radio-interview met Schoolschrijver Sanne Rooseboom.
Stadsomroep Schiedam – TV-interview met Schoolschrijver Marlies Verhelst in het programma Wenneker live.

Eerdere edities stond De Schoolschrijver in onder andere NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw, de Volkskrant, was te zien in onder andere het televisieprogramma Koffietijd! en haalde diverse vakbladen. Een aantal media loopt het komend halve schooljaar mee met een Schoolschrijver . Nieuwe artikelen volgen dus!

Facebook
Twitter
Instagram