Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws Vacature
Kom jij bij ons stage lopen?

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage en ben je daarnaast geïnteresseerd in kinderboeken? Ben je communicatief, heb je een vlotte pen en ben jij een enthousiast sociale-mediagebruiker? Lees dan verder!

Wie we zoeken

Stichting De Schoolschrijver is op zoek naar een gemotiveerde stagiair(e) marketingcommunicatie voor de periode vanaf september 2021 voor minimaal 4 maanden (3 – 5 dagen per week). Als stagiair(e) draai je mee in het marketingcommunicatie-team, bestaande uit twee ervaren en deskundige collega’s, en word je inhoudelijk aangestuurd door het hoofd Marketing, Communicatie & Sales. Als stagiair(e) lever je een belangrijke bijdrage aan de profilering van De Schoolschrijver, denk je mee over nieuw te ontwikkelen producten en strategieën en ben je actief met het promoten van onze programma’s op sociale media en het genereren van media-aandacht.

Belangrijk: NOT 2021 Jaarbeurs Utrecht 

Een belangrijke taak die jij in het najaar op je zult nemen is de (mede)organisatie van ons aandeel in de NOT (Nationale Onderwijstentoonstelling), een vakbeurs voor onderwijsprofessionals, die er van alles te weten komen over de laatste innovaties en ontwikkelingen in de onderwijswereld. De komende editie (30 november t/m 4 december  2021) staat in het teken van ‘vernieuwend onderwijs’, en is daarom zeer relevant voor De Schoolschrijver.

Wat verwachten we van jou?
 • Je studeert op WO- of op HBO-niveau
 • Je hebt affiniteit met cultuureducatie, primair onderwijs, kinder- en jeugdliteratuur
 • Je bent leergierig, ambitieus en gewend de handen uit de mouwen te steken
 • Je bent enthousiast en flexibel en vindt het leuk dingen zelfstandig en proactief op te pakken
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen
 • Je bent bekend met digitale werkomgevingen en social media
 • Je gaat organisatorische klussen niet uit de weg
Wat bieden wij jou?
 • Een klein en betrokken team bestaand uit 15 enthousiaste collega’s.
 • Je wordt intensief begeleid, zowel inhoudelijk als persoonlijk en organisatorisch.
  Je werkt in een leuk kantoor aan het WG-Plein in Oud-West, rand centrum Amsterdam. Vanzelfsprekend zijn er tijdens de coronatijd ook meer dan voldoende mogelijkheden om thuis te werken.
 • Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief. We kijken graag samen met jou waar jouw kwaliteiten, interesses en leerdoelen liggen, zodat jij een belangrijke bijdrage kunt leveren aan onze activiteiten én tegelijkertijd zo veel mogelijk uit je stage kunt halen.
Stagevergoeding

De stagevergoeding van bedraagt €450 euro voor 40 uur per week. Als je minder uren stage loopt, ontvang je een stagevergoeding naar rato. Afhankelijk van je woonplaats kun je ook een reiskostenvergoeding ontvangen.

Over De Schoolschrijver

Stichting De Schoolschrijver is een non-profit organisatie met als missie om kinderen op de basisschool meer plezier met lezen en schrijven te laten ervaren, en zo taalachterstanden weg te werken of te voorkomen. De Schoolschrijver ontwikkelt daarvoor innovatieve lesprogramma’s, en zet al ruim 10 jaar de allerbeste kinderboekenauteurs in. Deze Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen schrijven in de vorm van taallessen met allerlei spannende opdrachten en werkvormen. Bij De Schoolschrijver geloven wij in de kracht van verhalen; creatief lezen en schrijven hebben een positieve invloed op taalbegrip en talige expressie van kinderen. Kinderen die met plezier lezen en schrijven worden er ook beter in. Ze zullen zich persoonlijk beter ontwikkelen, sterke relaties opbouwen en hun kansen op school en in de maatschappij vergroten.

Informatie en contact opnemen

Heb je nog vragen? Kijk even rond op onze site en op bijv onze Facebook-, Linkedin- en Instagrampagina’s voor een goede indruk. Wil je solliciteren of overleggen? Neem dan contact op met Martijn Kramer (06-41174647). Of stuur meteen een mail met een korte motivatie en je CV naar martijn@deschoolschrijver.nl