Schrijver in de klas

Blog • Lesprogramma’s met een kinderboekenschrijver in de hoofdrol

De Schoolschrijver biedt lesprogramma’s voor het bevorderen van lezen en schrijven op basisscholen. In de programma’s dragen kinderboekenschrijvers hun liefde voor taal en hun beste lees- en schrijftips over op leerlingen, leerkrachten, leesconsulenten en ouders.

Leesvaardigheid en schrijfvaardigheid vergroten

Elke Schoolschrijver is kinderboekenschrijver en opgeleid om leerlingen van groep 3 tot en met 8 enthousiast te maken voor lezen en schrijven. De leerlingen krijgen van de Schoolschrijvers les in verhalen vertellen en inzicht in welke kinderboeken bij hen passen, waar die over gaan en waar (bibliotheek) ze boeken kunnen vinden.

Een schrijver in de klas werkt stimulerend

Leerlingen die aan onze programma’s deelnemen, krijgen niet alleen meer plezier in lezen en verhalen schrijven. Ze lezen vaker, worden taalsterker en krijgen meer leeszelfvertrouwen. Een kinderboekenauteur weet de rijkdom, kracht en magie van taal over te brengen. De Schoolschrijvers werken samen met de leerkrachten en maken de taallessen tot een spannend avontuur. We laten regelmatig onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de effecten van onze programma’s. Daaruit blijkt dat een Schoolschrijver in de klas stimulerend werkt. De programma’s van De Schoolschrijver helpen de leerkracht de taaldoelen te behalen.

De Schoolschrijvers

De lesvideo’s en de interactieve opdrachten worden gebracht door bekende kinderboekenschrijvers als Jozua Douglas, Manon Sikkel, Bibi Dumon Tak, Maren Stoffels, Janneke Schotveld, Simon van der Geest en Lydia Rood. Deze Schoolschrijvers praten tegen de kinderen, geven ze adviezen en lezen voor uit hun favoriete boeken. Met hun inbreng gaat de leerkracht met de leerlingen aan de slag. De laatste les kan vakkundig worden verzorgd door een schrijver live voor de klas!

Onze lesprogramma’s

Met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver maak je kinderen op de basisschool taalvaardig en taalsterk, en laat je ze ervaren wat leesplezier is:

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl