Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
Schoolschrijver Aby Hartog opent 9e editie halfjaarprogramma

Aby Hartog is op OBS de Krijtmolen in Amsterdam Noord ingehuldigd tot hun Schoolschrijver. Hij zit vol creatieve plannen om de kinderen op ‘zijn’ basisschool de komende maanden te inspireren tot lezen, schrijven en vertellen. Deze inhuldiging was ook de officiële start van de landelijke (9e!) editie van het halfjaarprogramma van De Schoolschrijver 2018-2019

Hartog vertelde tijdens een feestelijke ceremonie aan alle kinderen van zijn school het verhaal Oehoe ratel retteketet tsjing boem pling! Daarna kreeg hij onder groot applaus de officiële De Schoolschrijver-sjerp omgehangen door presentator Erik van Muiswinkel en leerling Adrianna (8). (foto: Chris van Houts)

Een Schoolschrijver verbindt zich een half schooljaar aan een school, en komt elke week een dag lang het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen stimuleren.

Vanaf januari 2019 starten in totaal 43 Schoolschrijvers op 50 basisscholen door heel Nederland. Er zijn inhuldigingen van Schoolschrijvers in Den Haag, Heerenveen, Helmond, Maastricht, Roodeschool, Rotterdam, Amsterdam en Schiedam.

Foto’s van startfeesten vindt u hier