In de media

De Schoolschrijver krijgt landelijk, regionaal en lokaal veel aandacht in de media. We hebben een selectie voor je gemaakt van berichten in kranten, op internet en in radiointerviews, vooral over ons halfjaarprogramma. Klik hier voor een paar mooie hoogtepunten

Halfjaarprogramma 2018-2019

Start Halfjaarprogramma
‘Schrijvers lezen mee op school’  Een ANP-bericht doorgeplaatst in o.a. Nederlands Dagblad, Leeuwarder Courant, IJmuider Courant, Panorama, Onderwijsnieuwsdienst.nl en Nieuws.nl

Amsterdam
Parool – Schrijvers beginnen nationaal project in Noord (21 januari 2019)
Nieuw Amsterdams Peil – Genieten van taal met de Schoolschrijver (reportage startmoment – 21 januari 2019)
Amsterdam Noord Nieuws 

Friesland
Heerenveense courant (aankondiging start)

Zuid-Holland
Algemeen Dagblad – Editie Den Haag e.o. (19 januari)

Slotprogramma’s 2017-2018
Brabants Dagblad – Reportage slotprogramma Noord-Brabant op OBS Panta Rhei met Schoolschrijver Eus Roovers.
Het Parool – Interview met Schoolschrijver Lydia Rood en Schoolschrijver-leerling Justin over het boek Justins rivaal, dat zij gezamenlijk schreven (Uitgever Leopold). (5 juni 2018)
De Late Avond – Radio interview met Marlies Verhelst en Sanne Rooseboom waarin ze vertellen over hun afgelopen halfschooljaar als Schoolschrijvers op de Schiedamse Islamitische Basisschool Ababil en de openbare basisschool De Peperklip (12 juni 2018 – vanaf minuut 10:50 tot 16:10)
Friesch Dagblad – Bijzondere afsluiting van De Schoolschrijver in Friesland met een boekpresentatie en in aanwezigheid van de commissaris van de Koning Arno Kruk! (Friesland – regionale afsluiting – 31 mei 2018)
RTV1– Basisschool De Badde neemt afscheid van Schoolschrijver Fabien van der Ham (Groningen – regionale afsluiting – 23 mei 2018)
NH Radio Tijdens het slotprogramma in de Stadsschouwburg Amsterdam kwam NH Radio langs om 2 leerlingen van De Vier Windstreken en hun Schoolschrijver Lydia Rood te interviewen. (Amsterdam – landelijke afsluiting -1 juni 2018)
Eindhovens Dagblad Het afscheid van Schoolschrijver Annemarie Bon op basisschool Tweelingen gaat niet zonder dikke knuffels en lovende woorden. (Eindhoven– schoolafsluiting – 5 juni 2018)

Regio Amsterdam
Amsterdam FM – met directeur Annemiek Neefjes naar aanleiding van de start van het Intensieve traject. (19 jan 2018)
NH Radio – Live radio-uitzending met Schoolschrijver Fiona Rempt, Erik van Muiswinkel en een vijftal leerlingen van de JP Coen school.

Regio Den Haag
Unity.nu – Kinderboekenschrijvers ingezet om Leidse leerlingen taalsterk te maken.  (19 jan 2018)
Den Haag FM – Radio-interview Paula Schneider – coördinator De Schoolschrijver intensief programma Amsterdam (na 10 minuten). (22 jan 2018)
Leidsch Dagblad – Leiden doet dit jaar voor het eerst mee. Schoolschrijver Selma Noort wordt warm onthaald
De Schoolschrijver van start op OBS Erasmus – De Posthoorn  (23 jan 2018)

Regio Friesland
De Friese media onthaalt de Friese Schoolschrijvers hartelijk! Maar de Schoolschrijvers zelf pakken het ook goed aan: Leukste filmpje van Friesland hier te zien met Schoolschrijver Tialda Hoogeveen!
Drie Schoolschrijvers van start in gemeente Heerenveen – Heerenveense Courant. (11 jan 2018)
Sa! – Uitgebreid interview met Tialda Hoogeveen over leesplezier en Schoolschrijvers in Friesland (24 jan 2018)
Heerenveense courant  – Lida Dijkstra als Schoolschrijver geïnstalleerd op OBS het Vogelnest (25 jan 2018)

Regio Groningen
RTV Noord – Zieke Schoolschrijver Corien Oranje trekt persaandacht. Schoolschrijver heeft dubbel pech. (22 jan 2018)
Westerwolde Actueel – Artikel met foto-album van feestelijk onthaal Schoolschrijver Gonneke Huizing. (25 jan 2018)
Ter Apeler Courant – De Schoolschrijver aan de slag op drie basisscholen (21 jan 2018)
De Woudklank– Schoolschrijver moet leerlingen aan het lezen en schrijven krijgen – Gorredijk (22 jan 2018)

Regio Limburg
Cubiss – De eerste en nieuwe Schoolschrijver heeft een mooie entree gemaakt op haar school in Meerssen. Zij wist de kinderen direct te verrassen…niet met woorden, maar wel met een dier. Van deze feestelijke start heeft onze regiopartner, Cubiss Limburg, een mooi verslag gemaakt.
RTV Limburg – Li Lifebure mocht de eerste week gelijk plaatsnemen in het programma Avondgasten bij L1 om uitgebreid te vertellen over haar Schoolschrijverschap. (25 jan 2018)
RTV Maastricht – Bezoek van RTV M aan groep 7 van basisschool Op ’t Hwagveld in Meerssen. (29 maart 2018)

Regio Noord-Brabant
Alles over Helmond – Aandacht voor de komst van 4 Schoolschrijvers in Helmond, waaronder Jorgen Hofmans en Arend van Dam. (22 jan. 2018)
RTV Brabant – Warm onthaal voor Schoolschrijver Anja Vereijken door zingende leerlingen! (2 febr. 2018)
Eindhovens Dagblad  – Twee basisscholen geven gezamenlijk aftrap van De Schoolschrijver in Noord-Brabant. (26 jan. 2018)
Eindhovens Dagblad – Kinderen lezen zich te pletter (16 mrt. 2018)

Regio Rotterdam
Op de voorpagina in Jong 010 – dé Rotterdamse kinderkrant. Bezoek aan les van Schoolschrijver Maranke Rink groep 7 van basisschool Mozaïek.

Regio Schiedam
Stadsomroep Schiedam – Radio-interview met de twee Schoolschrijvers van deze 8ste editie in Schiedam: Marlies Verhelst en Sanne Rooseboom. (mei 2018)
Het onthaal was groots en feestelijk! Beide Schoolschrijvers kregen hun eigen interview om meer te vertellen over het schoolschrijverschap, hun school en ieders aanpak.
Stadsomroep Schiedam – Radio-interview met Schoolschrijver Sanne Rooseboom.
Stadsomroep Schiedam – TV-interview met Schoolschrijver Marlies Verhelst in het programma Wenneker live.
Stadsomroep Schiedam – TV-interview met Schoolschrijver Sanne Rooseboom in het programma Wenneker live (v.a. minuut 29).

Eerdere edities stond De Schoolschrijver in onder andere NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw, de Volkskrant, was te zien in onder andere het televisieprogramma Koffietijd! en haalde diverse vakbladen.

Facebook
Twitter
Instagram