Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Onze programma’s

De Schoolschrijver heeft al tien jaar ervaring met lees- en schrijfprogramma’s voor de basisschool. Leesbevordering en schrijfplezier gaan bij ons hand in hand. Hieronder een overzicht van onze programma’s.

De Schoolschrijver-maand

De Schoolschrijver-maand is een kant-en-klaar programma van vier schrijflessen, geschikt voor iedere basisschool. Er zijn meerdere Maanden verkrijgbaar voor groep 5 tot en met 8. Maanden voor groep 3 en 4 zijn in ontwikkeling. Kinderboekenschrijvers leiden de leerkracht door de lessen met video’s, opdrachten en leestips. Lees hier alles over de inhoud, de uitvoering, de schrijvers, de tarieven en de voordelen van een De Schoolschrijver-maand.

De Schoolschrijver Academie

Teamtrainingen van een dagdeel voor leesprofessionals, zoals leerkrachten basisschool, pabostudenten en leesconsulenten. Hoe maak je kinderen enthousiast voor lezen en schrijven? Deelnemers leren technieken en creatieve ideeën voor lees- en schrijfmotivatie die ze direct zelf kunnen toepassen. In verband met de corona-maatregelen zijn er ook opties voor verkorte online trainingen van 1,5 uur en met individuele inschrijving. Ga hier naar info over onze programma’s Academie teamtraining en de online versie.

Het Halfjaarprogramma

Het intensieve traject voor basisscholen die met creatief taalonderwijs de leesachterstand van leerlingen willen wegwerken. Een half schooljaar lang verbindt De Schoolschrijver zich aan leerlingen, ouders en leerkrachten. Schoolbreed gaan we samen aan het werk om lezen, schrijven en taal duurzaam te verbeteren. Eerstvolgende start is januari 2021. Lees hier meer over het programma, de effecten en de financiering.

Instagram