maandprogrammas kinderen tonen boeken

Onze aanpak

De Schoolschrijver biedt motiverende lesprogramma’s en trainingen rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen sterke en vaardige lezers en schrijvers te worden.

In het kort

  • Geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs
  • Kinderboekenschrijvers als rolmodellen
  • Een schat aan jeugdliteratuur
  • Lees- en schrijfvaardigheid vergroten

Wat gebeurt er in de klas?

Tijdens onze lesprogramma’s brengen professionele kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) zoals Enne Koens, Simon van der Geest en Sanne Rooseboom via motiverende digibordlessen het enthousiasme voor lezen en schrijven over op de leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Dat doen ze door ze voor te lezen, ze zelf te laten ontdekken welke boeken ze leuk vinden en ze hun eigen verhalen te laten schrijven. Zo vergroten we met onze programma’s de leesmotivatie, de woordenschat en het taalplezier in de klas en worden kinderen vaardige en gemotiveerde lezers en schrijvers. Als feestelijke optie is het mogelijk een extra laatste les erbij met live Schoolschrijver te boeken.

basisscholen leerlingen in de klas

Wat is de rol van de schrijver?

De Schoolschrijvers richten zich tot de klas via lesvideo’s en animaties in de lesprogramma’s, die plaatsvinden via het digibord. Ze zijn echte rolmodellen voor de leerkracht en de kinderen en de allerbeste aanjagers van lees- en schrijfplezier. De kinderen maken de opdrachten onder regie van de leerkracht. De Schoolschrijvers geven, afhankelijk van het lesprogramma, ook een of meerdere lessen live in de klas.

Wat is het resultaat?

Onze aanpak is bewezen effectief. Onderzoek laat zien dat kinderen door de lessen vooruit gaan in lees- en schrijfvaardigheid, woordenschat en kennis van jeugdliteratuur. De positieve ervaringen met taal en verhalen geven (lees)zelfvertrouwen en vergroten hun motivatie om door te gaan met lezen en schrijven.

vacature onderwijskundige

Leerlingen waren erg enthousiast over de digitale lessen. Ze zijn fanatiek aan de slag gegaan met het zelf schrijven van een verhaal naar aanleiding van de schrijftips van de 3 schoolschrijvers. Het bezoek van de schoolschrijver was inspirerend, het heeft de leerlingen extra aangezet tot het lezen van boeken en schrijven van verhalen.

Janneke Velzing, Leescoördinator Basisschool De Oanrin

Veelgestelde vragen

Welke programma’s bieden jullie aan?

Bekijk hier onze lesprogramma´s.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl