Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuw! Maandprogramma’s voor groep 3-4

Speciaal voor groep 3 en 4 verschijnen er in schooljaar 20-21 twee maandprogramma’s, waarin kinderen op speelse wijze kennismaken met lezen en schrijven, volgens de unieke, creatieve aanpak van De Schoolschrijver. Zo leggen we de eerste noodzakelijke basis voor:

  • leesplezier
  • ontwikkeling van leesvoorkeur en eigen smaak
  • kennis van jeugdboeken

In 6 lessen van maximaal 30 minuten nemen de eigen leerkracht en bekende kinderboekenschrijvers (op digibord) de kinderen mee in de magie van woorden, taal, verhalen, gedichtjes en meer.

De lessen zijn gericht op het op gang brengen van de verbeeldingskracht en het praten en denken over verhalen. De leerkracht start steeds met een introductie en een voorleesfragment, vervolgens bekijkt de klas een filmpje waarin een schrijver of illustrator vertelt over een boek, uitlegt hoe je kunt spelen met woorden en beelden of hoe je een verhaaltje bedenkt. Tot slot geven de schrijvers de leerlingen een uitdagende opdracht, waarbij het gaat om samen verzinnen, opschrijven, tekenen of uitwisselen. Voor wie eventueel meer wil doen,staat er een extra opdracht klaar voor later in de week.

Bekijk onze programma’s voor groep 3-4:

Zin in verzinnen

Taalkabaal

Deze twee programma’z zijn een uitstekend startpunt op weg naar de Maandprogramma’s voor groep 5 tot en met 8, zoals Schrijfgeheimen of Van kop tot staart. Maar ze kunnen ook prima worden ingezet als nog niet alle kinderen in de klas zelf al (goed) kunnen schrijven en lezen.

Door het geven van De Schoolschrijver-maand zijn de kinderen heel gemotiveerd om met het schrijven aan de slag te gaan, en daardoor ben ik ook gemotiveerder om dat soort lessen te gaan maken voor de kinderen. (Juf Samantha, ’t Prisma, Rijswijk)

Bestel De Schoolschrijver-maand!

Voor vragen of meer informatie:
Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren of mail naar interesse@deschoolschrijver.nl