Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
Nieuw! De allerleukste lesprogramma’s voor groep 3-4

Met Zin in verzinnen en Taalkabaal leg je bij kinderen van groep 3-4 de basis voor een goede lees- en schijfvaardigheid. Je vergroot hun interesse voor boeken en verhalen – om te gaan ontdekken én om zelf te schrijven.

Dit gebeurt er bij Taalkabaal en Zin in verzinnen

In zes korte videolessen ontmoet de klas de leukste en beste kinderboekenschrijvers. Deze Schoolschrijvers geven de kinderen de leukste voorbeelden en opdrachten, en daarna gaat de leerkracht zelf met de groep aan de slag.

In Taalkabaal ontdekken leerlingen van groep 3-4 hoe je kunt spelen met letters, rijmpjes, woorden en klanken. Met Schoolschrijvers Erik van Os, Aby Hartog en Brenda Heijnis.

In Zin in verzinnen gaat de klas zelf verhalen verzinnen, opschrijven en tekenen. Schrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden geven samen met hun personage Bob Popcorn een schat aan ideeën.

Beide programma’s sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen en bieden de leerkracht en de leesconsulent tal van oefeningen, boekentips en creatieve ideeën voor lezen en schrijven.

Zin in verzinnen wordt door leerkrachten gemiddeld beoordeeld met een 8.6

Leerkrachten over Zin in verzinnen

Kinderen vonden de lessen en filmpjes erg leuk en konden daarna zelfstandig de opdrachten op hun eigen niveau maken. Een goed programma waar je de hele maand mee bezig kunt zijn! – leerkracht Montessori Boven ’t IJ, Amsterdam

Omdat Maranke steeds een stukje uit het boek las werden kinderen enthousiast en nieuwsgierig naar het boek. Het boek wordt dagelijks door leerlingen van mijn bureau gepakt om er een stukje uit te lezen. Het andere deel van Bob Popcorn is aan de schoolbibliotheek toegevoegd. De leerlingen lenen het boek vol enthousiasme.
Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en strak neergezet in digitale lessen. Fijne handleiding! Eindcijfer: 10 !

Bestel De Schoolschrijver-Maand!