Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
De Schoolschrijver en het Nationaal Programma Onderwijs

Alle scholen krijgen via het Nationaal Programma Onderwijs, opgezet door het ministerie van OCW, extra budget voor het wegwerken van vertragingen en het verbeteren van het onderwijs. Het gaat hierbij om ongeveer 700 euro per leerling per jaar voor de komende twee jaar. De opties voor verbetering, in de vorm van interventies, staan op de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

Investeer met NPO in effectief lees- en schrijfonderwijs

Veel basisscholen willen de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen structureel en schoolbreed verbeteren. Daarbij kunnen ze kiezen voor de unieke methodiek van de Jaarlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver. Het is de eerste en enige volwaardige methodiek die lezen en schrijven integreert, die bekende kinderboekenschrijvers inzet, en die bewezen effectief is.

De Jaarlijn en de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs

Onze Jaarlijn past uitstekend binnen de doelgebieden van het Nationaal Programma Onderwijs, en vooral binnen doelgebied B op de NPO-menukaart: ‘Effectievere inzet van onderwijs om kennis en vaardigheden bij te spijkeren’. Daarbij gaat het om interventies als feedback geven en leren van en met medeleerlingen. Ook aspecten uit de doelgebieden C, D en F komen in onze Jaarlijn aan bod. Denk aan ouderbetrokkenheid, samenwerken en werken aan sociaal-emotionele ontwikkeling.

Werken met de Jaarlijn – van groep 3 tot en met groep 8

De Jaarlijn Lezen en Schrijven is een duurzame investering voor iedere basisschool, voor groep 3 tot en met 8. Leerlingen worden onder andere beter in leesplezier, woordenschat, zelf verhalen schrijven (stellessen), geschikte boeken leren vinden en zelf vaker lezen. Het lesprogramma geeft lezen én schrijven structureel een plaats in de weektaak, veertig weken lang. Lees alles over de inzet, de tarieven en de didactische onderbouwing van de Jaarlijn Lezen en Schrijven op onze Jaarlijnpagina.

Schrijf je in voor een sneak preview

We vertellen je graag meer tijdens een van onze online sneak previews, waarbij we je in 45 minuten laten zien hoe je deze Jaarlijn op jouw school kunt inzetten. Wil je daarna verdiepende informatie over de Jaarlijn en/of het Nationaal Programma Onderwijs, dan kun je een-op-een afspreken met een van onze adviseurs via interesse{@]deschoolschrijver.nl of 020–8463069.