Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Miljoenen extra subsidie voor inhaalprogramma’s

Basisscholen die in schooljaar 2020 – 2021 met hun leerlingen een inhaalslag willen maken op het gebied van lezen en schrijven, kunnen met de subsidieregeling een maatwerkprogramma boeken bij stichting De Schoolschrijver.  Bekijk hier de regeling

Kinderen worden sterkere lezers 

Wij maken al tien jaar lang van kinderen op basisscholen sterkere lezers en verhalenschrijvers. De Schoolschrijver zet educatieve programma’s in met kinderboekenauteurs – de zogeheten Schoolschrijvers. De auteurs zijn door onze educatieve specialisten opgeleid in didactische vaardigheden en kunnen zelfstandig les geven. Ook bieden we digibordprogramma’s die door de leerkracht kunnen worden ingezet als ondersteuning van de eigen taal- en leeslessen. De grote kracht van De Schoolschrijver-programma’s is de aansprekende verbeelding en creativiteit.

Leerkrachten die aan onze programma’s deelnamen, geven aan dat hun leerlingen vooruitgaan op creativiteit, zelfvertrouwen, leesplezier en het schrijven van verhalen.

Neem contact met mij op 
 
Programmavoorbeelden

De Schoolschrijver kan worden geboekt voor programma’s met een korte of langere looptijd, in de schoolweek, in de weekenden of in de vakanties. Het programma wordt voor uw school op maat samengesteld. Enkele voorbeelden:

Vakantieschool

Voor een school verzorgt De Schoolschrijver workshops met een schrijver, twee dagdelen per groep. Op een andere school geven de leerkrachten zelf in de herfstvakantie extra taallessen, en zetten hierbij het digitale programma in van De Schoolschrijver-maand. 

Verlengde leertijd

In opdracht van een gemeente verzorgt De Schoolschrijver gedurende de periode september – november wekelijks een onderdeel van de verlengde leertijd.

Wat kan De Schoolschrijver doen voor uw school?

Heeft u al een idee over de gewenste looptijd, het aantal uren, of van het aantal klassen dat u wilt ondersteunen met De Schoolschrijver? Neem contact met op onze programmamanager Willemijn Rijper en zij  bespreekt met u de mogelijkheden voor effectief maatwerk binnen de Subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s of binnen uw reguliere onderwijs. Let op: de eerstvolgende aanvraagronde subsidie begint op 18 augustus 2020 en sluit op 18 september 2020.

Of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. 

Neem contact met mij op