Meer leesplezier in groep 3-8? Bekijk deze nuttige tips

Tips • Zorg voor meer taalvaardigheid bij jouw leerlingen door het leesplezier te vergroten

Waarom leesplezier?

Zoals we allemaal weten, is het leren van dingen makkelijker wanneer we er plezier in hebben. En plezier krijgen in lezen en schrijven is heel makkelijk te doen met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver!

Leesplezier vergroten in de klas

Waar de meeste taalmethodieken gaan over regeltjes, spelling, grammatica en wat dies meer zij, gaan onze maandprogramma’s over verhalen, personages verzinnen, spannende plots verzinnen, gekke grapjes maken. Oftewel, kinderen leren verhalen ontdekken en delen, taal als middel te zien en in te zetten. En het resultaat? Ze willen leren hoe ze nou eigenlijk goed kunnen lezen en schrijven! Van taalplezier naar taalvaardigheid dus.

Tips voor meer leesplezier:

  • Plan regelmatig tijd in voor vrij lezen in de klas.
  • Maak lezen aantrekkelijk: zorg voor een aantrekkelijke en uitnodigende leeshoek in de klas.
  • Organiseer leesactiviteiten zoals voorlezen, boekbesprekingen, leesclubs en bezoekjes aan de bibliotheek.
  • Laat leerlingen lezen voor een doel, bijvoorbeeld om hun kennis uit te breiden.
  • Laat leerlingen meerdere teksten lezen over één thema, om zo voort te kunnen bouwen op opgedane kennis.
  • Gebruik technologie zoals audioboeken, e-books of bijvoorbeeld de lesprogramma’s van De Schoolschrijver om lezen leuker en interactiever te maken.
  • Lees zelf veel en laat zien dat je geniet van het lezen. Bespreek boeken en verhalen die je hebt gelezen met de kinderen.

Zet De Schoolschrijver in

Met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver voor groep 3-8 maak je kinderen op de basisschool taalvaardig en taalsterk, en laat je ze ervaren wat leesplezier is:

Meer lees- en schrijfopdrachten?

Gebruik ze voor thuis of in de klas!

Tips

Hoe vergroot je de woordenschat?

Ook het vergroten van de woordenschat is belangrijk voor de taalvaardigheid!

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl